Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Επέστρεψαν τον ΦΠΑ στους αγρότες όλης της χώρας εκτός από αυτούς της... Ροδόπης

Επιστολή Στυλιανίδη στον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη για να αποκατασταθεί η αδικία


             ΤΙ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ;




Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη απέστειλε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης με θέμα την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

«Η καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα εν' όψει της έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου και της αλλαγής της πιστωτικής πολιτικής στην αγορά των αγροτικών εφοδίων από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις και τις εταιρείες, οι οποίες εξαιτίας της αμφισβήτησης που υπάρχει, πουλάνε μόνο τοις μετρητoίς. Αν τυχόν δεν υπάρξει γρήγορη καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ πολλά αγροτεμάχια κινδυνεύουν να μείνουν ακαλλιέργητα».
Στην ίδιο επιστολή διευκρινίζεται ότι το ποσό επιστροφής του ΦΠΑ του Ν. Ροδόπης είναι γύρω στα 10 – 12 εκατομμύρια ευρώ και αντιστοιχεί σε 12000 περίπου δικαιούχους.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατέθηκαν στην ΔΟΥ Κομοτηνής από τη Μ. Δευτέρα και έκτοτε δεν υπάρχει καμία κινητικότητα. Την ίδια στιγμή σε γειτονικούς Νομούς και σε αρκετές περιοχές στην Ελλάδα η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και οι αγρότες έχουν πληρωθεί.