Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

40.000 ευρώ για νέες πινακίδες στην Αλεξανδρούπολη

Η τραγική κατάστασή τους, μετά από τα παράπονα οδηγών και πεζών, οδήγησαν τη δημοτική αρχή στην απόφαση να προκηρύξει πρόχειρο διαγωνισμό


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Δεν είναι λίγες οι φορές που η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες ρυθμιστικές πινακίδες στην Αλεξανδρούπολη, έχουν προκαλέσει τα παράπονα οδηγών και πεζών, αλλά και αρκετά ρεπορτάζ στα τοπικά ΜΜΕ. Κάποιες παλιές και ξεθωριασμένες, έτοιμες να καταρρεύσουν, κάποιες άλλες «διακοσμημένες» από διάφορα αυτοκόλλητα, που αρκετές φορές καθιστούν άχρηστες τις πινακίδες…

Αυτή η εικόνα, οδήγησε τη δημοτική αρχή στην απόφαση να προκηρύξει πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια διαφόρων πινακίδων, με προϋπολογισμό που αγγίζει τις 40.000 ευρώ.Μαζί με την προμήθεια των ρυθμιστικών πινακίδων, ο διαγωνισμός προβλέπει και νέες πινακίδες ονοματοθεσίας των οδών, στο πνεύμα των ιδιαίτερα χρηστικών και καλαίσθητων που υπάρχουν ήδη σε κάποιες περιοχές της πόλης μας. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψει και για νέες πινακίδες οδών που τοποθετούνται στους τοίχους, προς αντικατάσταση των πλέον φθαρμένων.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει στις 6 Ιουνίου και αφορά στην προμήθεια 50 πληροφοριακών πινακίδων, 100 πληροφοριακών πινακίδων επί στύλου, 500 ρυθμιστικών πινακίδων, 50 πινακίδων ονοματοθεσίας οδού με πλαίσιο, 300 πινακίδες ονοματοθεσίας οδών αναρτημένων επί τοίχου, 30 πινακίδες ονοματοθεσίας οδού Ο.Τ. Νεκροταφείων, 300 πινακίδες αριθμοθεσίας μνήματος, 4 καθρέπτες κυκλοφορίας, 50 πλαστικά κολωνάκια και 800 στύλοι πινακίδων από γαλβανισμένο σιδηροσωλήνα. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη είναι 32.518 χωρίς ΦΠΑ και 39.997 ευρώ με το ΦΠΑ.

Ανακαίνιση κέντρου ενημέρωσης και προβολής Δήμου Αλεξανδρούπολης
Με 20.000 ευρώ αποφασίστηκε η ανακαίνιση του κέντρου ενημέρωσης και προβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, αφού άκουσε την εισήγηση του αρμόδιου πολιτικού μηχανικού, ύστερα από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δημοπράτηση του έργου με πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό.

Σε άλλες αποφάσεις που αναρτήθηκαν στο «Διαύγεια», από τον ιστότοπο της παράταξης «Μαζί Πάμε Μπροστά», μεταφέρουμε:
Αναρτήθηκε στο Διαύγεια την 23/5/2012 και ώρα 11:26 η περίληψη της διακήρυξης προμήθειας προτυπωμένων λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης, προτυπωμένων φακέλων και προ τυπωμένων εντύπων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 20.910,00 ευρώ με ΦΠΑ ενώ ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α., Διονυσίου Σολωμού 24 στον 3ο όροφο, την Τρίτη 5/6/2012 και ώρα 10:30 ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού (κ.κ. Μωυσιάδη Σγουρή, Βοσνιάκο Αναστάσιο και Σουλακάκη Ευαγγελία).
Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με στοιχεία που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΑ, ο προηγούμενος αντίστοιχος διαγωνισμός (προτυπωμένων λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης και προτυπωμένων φακέλων) διεξήχθη την 4/7/2011 με προϋπολογισμό 18.450 με ΦΠΑ (13,3 % μικρότερος από τον φετινό).


Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/