Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αντιδράσεις Οικολόγων Πράσινων για τις θέσεις Τζήμερου περί μεταναστών

Υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του επικεφαλής του Συνασπισμού «Δημιουργία Ξανά – Δράση» για το μεταναστευτικό φλερτάρουν επικίνδυνα με τη θέση της Χρυσής Αυγής


  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Συνασπισμού «Δημιουργία Ξανά – Δράση» Θάνου Τζήμερου για το μεταναστευτικό φλερτάρουν επικίνδυνα με τη θέση της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Η καταπολέμηση της ανασφάλιστης «μαύρης» εργασίας και ο σεβασμός των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και να εγγυηθούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για Έλληνες και ξένους, προσθέτουν.

Νωρίτερα, ο Θάνος Τζήμερος σε συνέντευξή του στο Bήμα Fm, είχε δηλώσει ότι κάθε μετανάστης που εργάζεται στην Ελλάδα, στερεί τη θέση από έναν Έλληνα. Ως λύση στο μεταναστευτικό πρότεινε οι αμοιβές των μεταναστών να είναι κατώτερες από τις αμοιβές του Έλληνα. «Το επίπεδο ζωής των μεταναστών πρέπει να είναι καλύτερο από της χώρας τους αλλά όχι τέτοιο που να προκαλεί περισσότερη μετανάστευση. Ένας επιχειρηματίας μπορεί να δουλέψει με εξαθλιωμένους μετανάστες που δεν έχουν δουλειά και θα δουλέψουν με μισθούς Βουλγαρίας, ώστε να έχουν εισόδημα, στέγη, περίθαλψη, ώστε να μην πεθαίνουν και να μη σκοτώνουν ο ένας τον άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

.