Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ζημιές από το χαλάζι σε περιοχές της Ξάνθης

Στην περιοχή βρέθηκε 
χθες ο περιφερειάρχης 
Αρης Γιαννακίδης μαζί 
με τον Επόπτη του ΕΛΓΑ 
και τον Δήμαρχο Αβδήρων


          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Χαλαζόπτωση έπληξε το βράδυ της Τρίτης την περιοχή του Κουτσού. Το επόμενο πρωί περιοχή βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, συνοδευόμενοι από τον Επόπτη του ΕΛΓΑ για την Περιοχή Βασίλη Πλουμίδη καθώς και το Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη.



Οι ζημιές δεν είναι τόσο εκτεταμένες όσο φοβόντουσαν οι αγρότες, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που έγινε αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά μετά την εξέταση των δειγμάτων που πήραν οι αρμόδιοι γεωπόνοι.


Όπως σημείωσε ο Άρης Γιαννακίδης μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα ειδοποιήθηκε ο αρμόδιος Επόπτης του ΕΓΛΑ . «Εκτός από την οικονομική κατάσταση, οι καιρικές συνθήκες μας δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα, τόσο στην Ξάνθη όσο και στη Ροδόπη. Οι εκτιμητές προχωρούν γρήγορα με την εκτίμηση και ακολουθούν οι εξατομικευμένες δηλώσεις για να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όσοι έχουν πληγεί»


Σύμφωνα με το Φώτη Καραλίδη ο Περιφεριεάχρης κινητοποίησε άμεσα τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και έφτασε ο Επόπτης μαζί με στελέχη. Ελήφθησαν δείγματα για να εκτιμηθούν καλύτερα για να γίνουν οι διαπιστώσεις. «Υπάρχουν ζημιές αλλά ενδεχομένως να υπάρξει κάποια οψιμότητα» εκτίμησε ο Φώτης Καραλίδης, Γεωπόνος και ο ίδιος.


Τέλος, σύμφωνα με τον Επόπτη Βασίλη Πλουμίδη «Ήρθαμε να δούμε την έκταση και θα κρίνουμε αν υπάρχουν αποζημιώσιμα ποσοστά εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και άμεσα θα ανοίξει η αναγγελία για να αποζημιωθούν» εξήγησε. Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε στη συνέχεια τις περιοχές του Δήμου Τοπείρου που επλήγησαν επίσης από το χαλάζι.




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/