Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Αθωώθηκαν 6 φοιτητές για την επίθεση στο Εκλογικό του ΚΚΕ Ξάνθης

Οδηγήθηκαν ως κατηγορούμενοι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αλλά δεν κρίθηκε η ενοχή τους από το δικαστήριο
                 ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ 
             ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Αθωώθηκαν από το μονομελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στο περίπτερο του ΚΚΕ στην Πλατεία Ελευθερίας, τα ξημερώματα της Πέμπτης 3/5 πριν τις Εκλογές.
Πρόκειται για 4 φοιτητές της Πολυτεχνικής Ξάνθης καθώς και για δύο ελληνίδες φοιτήτριες σε βουλγαρικά πανεπιστήμια, οι οποίες βρέθηκαν στην Ξάνθη την προηγούμενη εβδομάδα. Οι 6 κατηγορούμενη παραπέμφθηκαν και δικάστηκαν για τα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού κόμματος και για απόπειρα πρόκλησης φθοράς ξένης περιουσίας με χρήση φωτιάς.

Απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες

Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους από όλες τις κατηγορίες. Για την κατηγορία της βίας κατά πολιτικού κόμματος έκρινε ότι δεν κινήθηκαν ενάντια σε κάποιο κόμμα κατά την απόπειρα στο περίπτερο του ΚΚΕ ενώ για την απόπειρα φθοράς έκρινε ότι υπαναχώρησαν από την πρόθεσή του και δεν τελέστηκε το αδίκημα.

Το ΚΚΕ δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή, παρά μόνο εκπρόσωπος του κόμματος κλήθηκε ως μάρτυρας και κατέθεσε ότι γνώμη του ΚΚΕ είναι πως οι πολιτικές διαφωνίες δεν πρέπει να λύνονται με βία αλλά στους δρόμους με τη συμμετοχή.

Οι 4 άντρες κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς με πολιτικά οι οποίοι περιπολούσαν στο κέντρο και τους περίμεναν στην Πλατεία και τους εντόπισαν ενώ λίγα λεπτά αργότερα συνάδελφοί τους συνέλαβαν και τις δύο κοπέλες, στο χώρο κοντά στη Δημοτική Αγοράς.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/