Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Πλήθος εκδηλώσεων σήμερα για τα Ελευθέρια της Κομοτηνής

Συνάντηση νεολαίας, εγκαίνια έκθεσης,. επίδειξη τοξοβολίας, πολεμικές τέχνες, ιατρική ημερίδα, αναρριχητική εκπαίδευση, παιδικό θεατρικό και αρκετές συναυλίες στο πρόγραμμα


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Σάββατο 12 Μαΐου 2012


10:00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣΟργάνωση και συντονισμός: Trelacademy-Στέλλα Κάκαλου, Κοινωνική Λειτουργός Δ.Π.Θ.
Παίζουμε με τις αναμνήσεις, Χειροποίητα κοσμήματα και χειροτεχνίες (bazaar), Κοινωνικό παζάρι, Φιλοζωική Κομοτηνής, Desperando, Komotinistas.
Παραμυθιού μουρμούρα: Οι φοιτητές της κοινωνικής διοίκησης αφηγούνται παραδοσιακά παραμύθια στους μικρούς μας φίλους.
Ομάδα κοινωνικής εργασίας. Μαθαίνουμε για την κοινωνική εργασία και για τον ρόλο του κοινωνικού λειτουργού.
Χώρος: Πάρκο Αγίας Παρασκευής

10:30 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣΟ Πολιτιστικός Πανθρακικός Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας «Ο ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ» θα παρουσιάσει έκθεση υλικού με τίτλο «Άλογο και άνθρωπος στο χθες και το σήμερα». Αφορά την ιστορία του ανθρώπου, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με αυτήν του αλόγου. Στον αύλειο χώρο του Ο.Α.Ε.Δ. θα φιλοξενηθούν άλογα και θα σας δοθεί η δυνατότητα να τα γνωρίσετε δια ζώσης.
Χώρος: Αίθουσα Ο.Α.Ε.Δ.
Ώρες Λειτουργίες: 10:30-14:00 και 17:00-20:00

11:00 ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ Ο Σκοπευτικός Όμιλος Κομοτηνής σας καλεί να γνωρίσετε το άθλημα της τοξοβολίας και να παρακολουθήσετε την επίδειξη των αθλητών του.
Χώρος: Αύλειος χώρος θερινού Δημοτικού Θεάτρου

12:30 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥΟ Αθλητικός Όμιλος Γυμναστικής Κομοτηνής παρουσιάζει τους αθλητές του Tae Kwon Do και του παγκρατίου σε μία μοναδική επίδειξη τεχνικής και δύναμης.
Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

18:00 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΟμιλία από τον καθηγητή καρδιοχειρουργικής κ. Τσουρέλη Λουκά με θέμα «Στεφανιαία νόσος-Αρτηριακή πίεση. Πρόληψη και θεραπεία». Διοργάνωση :Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Κομοτηνής.
Χώρος: Αίθουσα Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής

18:15 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣΤο παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σας προσκαλεί να δοκιμάσετε τις αντοχές σας στον πύργο αναρριχητικής εκπαίδευσης.
Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής ( Χώρος Κ.Ε.Π.)

19:30 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣΟ κ. Κανακίδης Δημήτρης παρουσιάζει τις χειροποίητες κούκλες-καρικατούρες διάσημων χαρακτήρων και μη, σε ένα μωσαϊκό χειροποίητων δημιουργιών από πολυμερικό πηλό.
Χώρος: Αίθουσα Εκθέσεων Ιδρύματος Παπανικολάου
Διάρκεια: 12 έως 15 Μαΐου 2012
Ώρες λειτουργίας: 11:30-13:30 και 18:00-21:00

20:00 Παίζουμε με τις αναμνήσεις, Χειροποίητα κοσμήματα και χειροτεχνίες (bazaar), Κοινωνικό παζάρι, Φιλοζωική Κομοτηνής, Desperando, Komotinistas.
MΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Μ.Ο.Κ.)Ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Κομοτηνής ιδρύθηκε το 1986. Είναι ένα Αθλητικό Σωματείο, μέλος της Πανελλήνιας Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Αθλητικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, η οποία έχει αναγνωριστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Συλλόγου, που αφορούν το αθλητικό, το τουριστικό, το κοινωνικό, το ανθρώπινο και το εκπαιδευτικό πρόσωπο του Συλλόγου με οπτικοακουστικά μέσα και προσωπική ενημέρωση.
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής.
Ο σύλλογος πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε Κυριακή μια ορειβατική πορεία σε κάποια κορυφή εκτός ή εντός του νομού. Πραγματοποιεί αναβάσεις σε ψηλές κορυφές του εξαιρετικού. Συμμετέχει στις βορειοελλαδικές και πανελλήνιες ορειβατικές συναντήσεις. Διοργανώνει σχολές ορειβασίες και αναρρίχησης. Ο σύλλογος θα μας ξεναγήσει στον κόσμο της ορειβασίας και θα μας παρουσιάσει τον εξοπλισμό και την ιστορία του αθλήματος.
Χώρος: Πάρκο Αγίας Παρασκευής

20:00 ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟΤα παιδικά τμήματα του Θεατρικού εργαστηρίου Αγωγής και Τέχνης «Επί Σκηνής» παρουσιάζουν τρία θεατρικά δρώμενα: «Κοκκινοσορτσίτσa» του John Sciezka, «Ιστορία ενός πίνακα», της κ.Μυρσίνης Λαντζουράκη και το «Μικροί και Μεγάλοι- αποσπάσματα», της κ. Λίας Χατζοπούλου-Καραβία. Ένα κολάζ από τρεις ιστορίες, που ξεδιπλώνουν στον θεατή τον μαγικό κόσμο του θεάτρου.
Υπεύθυνη Διδασκαλίας: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Χώρος: Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Rex)

20:30 ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ «ΑΝΑΤΟΛΙΑ»Η Χορωδία Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» θα σας μαγέψει με τα κλασσικά, έντεχνα και δημοτικά τραγούδια της.
Χώρος: Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής

20:30 ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑΟ κ. Χρήστος Χατζόπουλος παρουσιάζει το μουσικό εργαστήρι «ΝΟΤΑ».
Χώρος: Άλσος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

21:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ Feel 3Τρεις νέοι μουσικοί με έδρα τους την Κομοτηνή συναντιούνται στη νεανική σκηνή σε ένα Τrio Αcoustic Live, για να πειραματισθούν με Jazz, Blues, Latin, soul, disco, pop, rock en roll, κ.ά.(..και όχι μόνο) φόρμες.
Οι « Feel3 » αποτελούνται από τους : Στέλλα Φαρμάκη (-vocals-),Χρήστο Μαρκίδη (-guitar-) και Μάριο Κάκογλου (-cajon-).
Χώρος: Πάρκο Αγίας Παρασκευής

21:30 ΒΡΑΔΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣΠαρουσίαση του Βιβλίου του κ. Θοδωρή Γκόνη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής: «Ο ύπνος της Αδριανουπόλεως», Εκδόσεων Άγρα και του βιβλίου του κ. Γιώργου Ανδρέου, Συνθέτη και Στιχουργού: «Δαίμονας Ξένος», Εκδόσεων Γαβριηλίδη.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μικρό LIVE με το Γιώργο Ανδρέου στο πιάνο, την Ευτυχία Μητρίτσα στο τραγούδι, με τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου και με τραγούδια σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη.
Χώρος: Αίθουσα Πολιτιστικής Κίνησης

22:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ SIDE EFFECTSΟι SIDE EFFECTS αποτελούνται από τους: Marva Voulgari, Vocal performance.
Stelio Arnaoutoglou, Electric Guitar / Loop Programming and Performance, Dimo Stathouli, Electric Guitar-Bass-Synth/All in one. Τα μέλη των Side Effects επιχειρούν, με μόλις 2 κιθάρες και 1 φωνή, να πλησιάσουν τον ήχο μιας πολυμελούς full band με drums, synths, βιολιά, πνευστά κτλ, αλλά και να ασχοληθούν με μία μεγάλη ποικιλία ειδών μουσικής.
Ξεκίνησαν διασκευάζοντας pop , alternative rock, RnB, funk και dance ξενόγλωσσα κομμάτια και σύντομα απόκτησαν το δικό τους προσωπικό ηχόχρωμα. Οι ποικίλες μουσικές επιρροές τους έρχονται να «χρωματίσουν» δημιουργικά αυτόν τον καμβά ήχων και των μουσικών. Έκτοτε, αλωνίζουν ανενόχλητοι σε Μακεδονία, Θράκη και Έβρο παρουσιάζοντας δημόσια(!) τα αποτελέσματα του πειράματός τους, προκαλώντας πότε ενθουσιασμό, πότε μία ακαταμάχητη επιθυμία για χορό. Παράλληλα, σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζει και η δική τους προσωπική δουλειά, η οποία και θα παρουσιαστεί σε ανύποπτο χρόνο.
Χώρος: Πάρκο Αγίας Παρασκευής

.