Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για την αποκάλυψη του ThrakiLive

Αναγνώρισε ότι το περιστατικό με τον γιατρό που έγραψε 5.4000 συνταγές φεσώνοντας το ΙΚΑ με 300.000 ευρώ αναφέρεται σε γιατρό του του νοσοκομείου που διοικεί αλλά...


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Όπως αναφέραμε από προχθές (Αποκλειστικό: γιατρός του ΕΟΠΠΥ από την Θράκη έγραψε σε δυο μήνες 5.400 συνταγές φαρμάκων επιβαρύνοντας 300.000 ευρώ τον Οργανισμό), μετά από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΠΥΥ εντόπισε  γιατρών με υψηλό αριθμό και κόστος συνταγών, μεταξύ αυτών και ενός γιατρού από το Διδυμότειχο ο οποίος μέσα σε δύο μήνες έγραψε 5.400 συνταγές φαρμάκων χρεώνοντας τον οργανισμό με 297.000 ευρώ. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος περιλαμβάνεται στην ενδεκάδα εκείνων που αποδεδειγμένα έχουν υπερβεί τον μηνιαίο μέσο όρο συνταγών προς τους ασφαλισμένους και ήδη έχει κινηθεί δικαστική διώξη εναντίον τους δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Ο κ. Λαζόπουλος σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Ορεστιάδας αναγνώρισε ότι το περιστατικό αναφέρεται μάλλον σε γιατρό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, διευκρίνισε πως για τη διερεύνησή του, εκτός από τον αριθμό των συνταγών, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ο αριθμός των γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας, που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς όπως είπε, εάν πρόκειται για ειδικότητα της οποίας δεν υπάρχουν πολλοί ιατροί, είναι λογικό ο συγκεκριμένος να εξυπηρέτησε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και, συνεπώς, να δικαιολογείται και το αριθμητικό μέγεθος της συνταγογράφησης που καταγγέλλεται από το υπουργείο Υγείας. 



Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, σε δηλώσεις του για το θέμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», παραδέχτηκε ότι ο έλεγχος που θα γίνει δεν θα είναι δύσκολος, δεδομένου ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η ειδικότητα του γιατρού που θα ελεγχθεί και ο αριθμός των ασθενών που δέχεται.