Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου

Γιορτάζεται σήμερα και αύριο από τον Φορέα Διαχείρισης με σειρά δραστηριοτήτων που προβλέπει και την συμμετοχή των επισκεπτών 


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Το Σαββατοκύριακο 12–13 Μαΐου θα γιορταστεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών. Την εκδήλωση συντονίζει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτή οι επισκέπτες του Κέντρου Πληροφόρησης.


Στις δραστηριότητες περιλαμβάνεται: ενημερωτική προβολή, περιβαλλοντικά παιχνίδια, διανομή έντυπου υλικού, παρατήρηση πουλιών.

Η εκδήλωση εστιάζει στις σχέσεις μεταξύ μεταναστευτικών πουλιών και ανθρώπου σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας.

Τα μεταναστευτικά πουλιά συνδέουν τις ηπείρους, τους πολιτισμούς και τους ανθρώπους. Εμφανίζονται σαν εθνικά σύμβολα , σε γραμματόσημα, σε χορούς, στην ποίηση και τη λογοτεχνία. Είναι απαραίτητα για τη ζωή στη γη, ενώ στην επιστήμη είναι σημαντικοί δείκτες για τη βιοποικιλότητα και την κλιματική αλλαγή.

Σας προσκαλούμε όλους για να γιορτάσουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και το Δέλτα του Έβρου και να συμβάλουμε στην προστασία τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο   25510 61000  .

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου