Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Πανικός και σε Θρακιώτες για την πόρνη από την Θράκη που βρέθηκε με Aids

Γιατί εμείς δημοσιεύουμε κανονικά την φωτογραφία της, ενώ άλλοι περιορίζονται μόνο στην αναφορά του ονόματός της


     ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ





Κάμποσα e-mails με διαμαρτυρίες δεχτήκαμε στο thrakilive@live.com για το γεγονός ότι τολμήσαμε να δημοσιεύσουμε όχι μόνο το όνομα αλλά και την φωτογραφία της ιερόδουλης από την Ξάνθη που συνελήφθη επειδή είχε Aids. Σε βάρος της ασκήθηκε μάλιστα δίωξη.

Καταρχήν, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η δημοσίευση έγινε μετά από προτροπή της ίδιας της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας που έδωσε στην δημοσιότητα το όνομα και την φωτογραφία της, ώστε να πληροφορηθούν τυχόν πελάτες της το πρόβλημα και να σπεύσουν για εξετάσεις.

Μπορεί να υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με το να καταπατώνται ευαίσθητα δεδομένα, ωστόσο προέχει στην περίπτωση αυτή η δημόσια υγεία. Άλλωστε αυτήν έκριναν υπέρτερη οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, ουσιαστικά όχι απλά απιτρέποντας αλλά και προτρέποντας για την δημοσιοποίηση των στοιχείων των ιερόδουλων με το Aids.

Ως blog, μας φαντάζει τουλάχιστον υποκριτικό κάποιοι να δημοσιεύουν κανονικά το όνομα με πατρώνυμα και ηλικίες, τάχα μου επειδή θέλουν να προστατεύσουν την πόρνη που αποτελεί ασθενή και θύμα. Αν πιστεύουν κάτι τέτοιο, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ πρωτίστως να δημοσιεύσουν όνομα ώστε να μην στιγματιστεί η οικογένεια. Το να μην δημοσιεύουν την φωτογραφία ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι δεν υπάρχει στιγματισμός. Με τον τρόπο αυτό αντιθέτως, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ την δυνατότητα σε ανυποψίαστους πελάτες της συγκεκριμένης πόρνης να μάθουν την αλήθεια. Γιατί σπανίως οι πελάτες αυτοί ξέρουν όνομα, επώνυμο και πατρώνυμο, όλοι όμως γνωρίζουν φάτσα και πρόσωπο. ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ να προστατεύσουν τις κοπέλες, όπως τάχα μου υποστηρίζουν κάποια (και) τοπικά sites, τότε θα έπρεπε  ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΟΝΟΜΑ και όχι να το δημοσιεύσουν κανονικά. Για να μην πούμε ότι θα ήταν προτιμότερο ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ αλλά ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, αφού το θέτουν έτσι.

Εμείς ως ThrakiLive συνειδητά πήραμε την απόφαση να δημοσιεύσουμε τα πάντα, όπως κάναμε και με την πρώτη περίπτωση με την Ρωσία που φέρεται να είχε κάνει επίσης πέρασμα από την Θράκη.

Οφείλουμε πάντως να επισημάνουμε ότι η ιερόδουλη από την Ξάνθη εκπορνεύονταν στην Αθήνα, όπου και εντοπίστηκε. Για αυτό και μάλλον είναι αδικαιολόγητος ο πανικός που φάνηκε να έχουν κάποιοι Θρακιώτες. Εκτός και αν η κοπέλα έρχονταν και εξασκούσε το επάγγελμα και στα πάτρια εδάφη, κάτι που πάντως δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ...

.