Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Απίστευτο! Οι τελωνειακοί στις Καστανιές εντόπισαν 600.000 αδήλωτα ευρώ που ερχόντουσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ. ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ;




Ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό εντόπισαν τελωνειακοί στις Καστανιές Έβρου.


Μπλόκο στο μεγαλύτερο ποσό που έχει επιχειρηθεί να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, από τελωνειακούς στις Καστανιές την Πέμπτη το απόγευμα.

Τρεις Βούλγαρους οι οποίοι μπήκαν στην Ελλάδα μεταφέροντας 600.000 € εντόπισαν τελωνειακοί. Τα χρήματα που δεν δηλώθηκαν ποτέ κατά την είσοδό τους όταν καταμετρήθηκαν έφτασαν το ιλιγγιώδες ποσό των 600.000 €.

Τα χρήματα βρίσκονταν μέσα σε σάκο ρουχισμού, ο οποίος ήταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ανάμεσα σε σακούλες με τρόφιμα. Ο Βούλγαρος οδηγός του οχήματος, υποστήριξε ότι δεν πρόλαβε να δηλώσει την ύπαρξή τους, όμως η νομοθεσία είναι σαφής και επιβάλει όποιος μεταφέρει πάνω από 10.000 € να δηλώνει ότι μεταφέρει χρήματα, έτσι το τεράστιο χρηματικό ποσό δεσμεύτηκε.

Άμεσα το Ελληνικό κράτος κατάσχει το 25% του ποσού και το υπόλοιπο 75% πιθανώς θα επιστραφεί στον Βούλγαρο που μετέφερε τα χρήματα, αν αποδειχτεί ότι δεν προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.


Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/