Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σκάνδαλο: διόρισαν Αθηναίους δικηγόρους ως δικαστικούς αντιπροσώπους στην Θράκη και τους πληρώνουν χρυσούς ενώ δεν διόρισαν Θρακιώτες!!!

Αποδεικνύεται ότι ακόμα 
και σε αυτές τις δύσκολες 
ώρες "λεφτά υπάρχουν" 
(για... περιττό ξόδεμα)

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μας καταγγέλλουν Θρακιώτες δικηγόροι, με αφορμή και όσα αναφέραμε νωρίτερα για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, για ένα θέμα που μυρίζει... σκάνδαλο. Όπως αναφέρουν, στην κλήρωση που έκανε ο Άρειος Πάγος για τον διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων, έλαχε αρκετοί να έρθουν από την Αθήνα στην Θράκη. Και τώρα πολλοί να ζητούν να επιστρέψουν τους διορισμούς τους, επειδή αντιλαμβάνονται ότι με τις μειώσεις στην αποζημίωση που έπαιρναν αλλά και την φορολογία, τελικά θα φάνε ένα ταξίδι από το οποίο είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψουν με χρήματα στην τσέπη.

Το ενδιαφέρον όμως είναι άλλο. Διόρισαν στην Θράκη Αθηναίους, ενώ την ίδια ώρα ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ αρκετοί Θρακιώτες, οι οποίοι μένουν στην περιοχή και προφανώς δεν θα χρειαζόταν να τους πληρώσει το κράτος οδοιπορικά, όπως κάνει με τους Αθηναίους. Με άλλα λόγια, προτίμησαν να δώσουν από 100 και βάλε ευρώ παραπάνω στους ξένους αντί να πάρουν τους ντόπιους γλιτώνοντας αυτά τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό - και αν υπήρχαν κενά και περίσσευαν θέσεις, τότε να παίρναν δικηγόρους και από την Αθήνα και από την Κρήτη και από όπου αλλού γούσταραν.

Για την ιστορία, να ξέρετε ότι όπως μας αναφέρουν, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε αυτές τις εκλογές θα εισπράξουν περίπου 800 ευρώ. Από αυτά όμως, περίπου τα 200 τους τα κρατά η εφορία και άλλα τόσα θα τους τα κρατήσει με τις φορολογικές δηλώσεις, όταν κάνουν. Όμως όταν ένας δικηγόρος δεν έχει έδρα στο νομό όπου διορίζεται, το κράτος αναλαμβάνει να του πληρώσει και τα οδοιπορικά. Έτσι δίνουν επιπλέον 100 ευρώ στους Αθηναίους για να κάνουν στην Θράκη αυτό που οι Θρακιώτες θα έκαναν χωρίς να χρειάζονταν να σπαταληθούν αυτά τα χρήματα.