Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Στο μακρινό Εκουαδόρ βρήκε ο θάνατος τον Θρακιώτη Ηλία Σαριανίδη, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για να φέρουν τη σορό του πίσω στην Ελλάδα

Δίκτυο για τη μεταφορά της σορού στήνουν συγγενείς και φίλοι, ώστε να ταφεί στην ιδιαίτερή του πατρίδα στις Φέρες του Έβρου

Για τη μεταφορά πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό των 11.000 ευρώ γι’ αυτό έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






Σαν βόμβα έπεσε σε όλους όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Θρακιώτη Ηλία Σαριαννίδη στο μακρινό Εκουαδόρ, όπου ταξίδεψε πριν από δύο εβδομάδες με τη σύζυγό του, που κατάγεται από εκεί, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Ο «Χ» είχε παρουσιάσει στις 7 Ιουλίου 2011 την ανθρώπινη ιστορία αγάπης και αφοσίωσης, που καταργεί χιλιόμετρα, προκαταλήψεις και ξενοφοβία, με πρωταγωνιστές την Τζανέτ Παρράλες Αντράδε από την πόλη Αμπάτο του κεντρικού Εκουαδόρ, γιατρό του ΕΚΑΒ και τον Ηλία Σαριανίδη, γεωπόνο, ελεύθερο επιχειρηματία από τις Φέρες του Έβρου. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί το φθινόπωρο του 1983 στο Κίεβο της Ουκρανίας, όταν εκείνη πήγε να σπουδάσει ιατρική και εκείνος αγροτική οικονομία. Από το 2004 οπότε η Τζανέτ προσλαμβάνεται στο ΕΚΑΒ Κομοτηνής ως επικουρικός γιατρός η οικογένεια του αποθανόντος μετακομίζει στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Ο Ηλίας Σαριανίδης έχοντας αγκαλιά την κόρη του Κλάρα Φαβιaόλα και τη σύζυγό του Τζανέτ Παρράλες Αντράδε φωτογραφήθηκαν για το «Χ» τον Ιούλιο του 2007

Το γλυκύτατο και αγαπημένο ζευγάρι είχε ανοίξει το σπίτι του στο «Χ» και είχε δεχθεί να μιλήσει για την ιστορία του αγκαλιά με το μικρότερο παιδί τους την έφηβη Κλάρα-Φαβιόλα. Όπως είχαν οι ίδιοι εξομολογηθεί παντρεύτηκαν όντας ακόμα φοιτητές στο Κίεβο της Ουκρανίας. Παρότι νεαροί ακόμη, ο Ηλίας και η Τζανέτ δεν άργησαν να παντρευτούν, το 1983 με θρησκευτικό γάμο και το 1985 με πολιτικό, ώστε να διευκολυνθούν σε διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως η παραχώρηση εκ μέρους του πανεπιστημίου οικογενειακού δωματίου. Άλλωστε, είχαν ήδη γίνει γονείς, με την γέννηση του πρώτου τους παιδιού, του Σταύρου. Το 1989, χρονιά κατά την οποία ο Ηλίας ολοκληρώνει τις σπουδές του και έρχεται στην πατρίδα να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, το ζευγάρι αποκτά το δεύτερο παιδί του, τον Κάρολο-Αντώνιο, τον οποίο ο πατέρας του φέρνει στις Φέρες, αφήνοντας στο Κίεβο τη σύζυγό του με τον μεγαλύτερο γιο τους.

Το 1991 τελειώνει τις σπουδές της και η Τζανέτ και έρχεται και η ίδια στην Ελλάδα. Η οικογένεια εγκαθίσταται για έναν χρόνο στην Αθήνα, και στη συνέχεια μετακομίζει στην Αλεξανδρούπολη, αφού η νέα χειρουργός ξεκίνησε να εργάζεται στο νοσοκομείο της πόλης – με υποτροφία και πάλι. Το 1994 η Τζανέτ αποκτά την ελληνική υπηκοότητα, ξεκινά το αγροτικό της στη χειρουργική κλινική, ενώ το 1996 γεννά το τρίτο τους παιδί, την Κλάρα-Φαβιόλα. Αργότερα, ο Ηλίας χάνει τον πατέρα του και επιστρέφουν στις Φέρες. Το 2004 όμως, η Τζανέτ προσλαμβάνεται στο ΕΚΑΒ Κομοτηνής ως επικουρικός γιατρός και αναγκάζονται να μετακομίζουν στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Κατόπιν, έρχεται για την Τζανέτ η οργανική της θέση στο ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, και έτσι, το δρομολόγιο Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη, είναι για την ίδια και την οικογένειά της καθημερινότητα. Όλο αυτό το διάστημα, ο Ηλίας, αν και δεν βρήκε εργασία πάνω στο αντικείμενο που σπούδασε, εντούτοις αποτελεί ένα από τα καταξιωμένα στελέχη πωλήσεων στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, διάσημης ελβετικής τεχνικής εταιρείας.

Στο Εκουαδόρ η οικογένεια Σαριανίδη είχε ταξιδέψει τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2011. Άλλωστε ο δεύτερος γιος της οικογένειας ο Κάρολος-Αντώνιος εργαζόταν ως σεφ στο Εκουαδόρ.
Ο μεγάλος γιος του Ηλία και της Τζανέτ, ο Σταύρος, ζει και εργάζεται ως λογιστής στις Φέρες και η κόρη τους η Κλάρα-Φαβιόλα είναι μαθήτρια λυκείου.

Μόλις πριν δύο εβδομάδες, όπως πληροφόρησαν το «Χ» φίλοι του αγαπημένου ζευγαριού, ο Ηλίας και η Τζανέτ πήραν μία απόφαση ζωής. Να εγκατασταθούν στην πατρίδα της συζύγου στο Εκουαδόρ προς αναζήτηση καλύτερης τύχης για όλη την οικογένεια. Όμως συνέβη το μοιραίο και ο Ηλίας Σαριανίδης έχασε τη ζωή του με αιφνίδιο θάνατο. Πλέον συγγενείς και φίλοι στήνουν δίκτυο για τη μεταφορά της σορού, ώστε να ταφεί στην ιδιαίτερή του πατρίδα στις Φέρες του Έβρου.

Για τη μεταφορά όμως πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό των 11.000 ευρώ γι’ αυτό έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα.
Το προσωπικό της εφημερίδας ο «Χ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος και δημοσιεύει την έκκληση συγγενών και φίλων προς όλους όσους έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή συνεισφέροντας από το υστέρημά τους στο λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα 378/700/774-45 για να συγκεντρωθεί το ποσό των 11.000 ευρώ για τη μεταφορά της σορού στην ιδιαίτερή του πατρίδα τη Θράκη.