Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Θρακιώτης βραβεύθηκε στους καλύτερους της σεζόν στην Super League

Η λάμψη των νικητών στην τελετή των βραβείων που διοργανώθηκαν από τη Nova

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Οι πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος και οι θεσμικοί φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσαν το «παρών» στην τελετή των βραβείων Nova Superleague 2012, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Εκεί βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος, ένα μήνα πριν την έναρξη του EURO 2012, και βραβεύθηκε για την προσφορά του, από τον Ρούι Κόστα, τον σπουδαίο Πορτογάλο άσο του παρελθόντος.


«Είναι πιο δύσκολο να διαλέξεις τους παίκτες που θα πάνε σε μία μεγάλη διοργάνωση. Είναι πιο εύκολο να διαλέξεις όταν είσαι σε σύλλογο, γιατί εκεί πάντα έχεις τους ίδιους παίκτες» είπε ο Φερνάντο Σάντος, ενώ ο Ρούι Κόστα δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Με την ευκαιρία να σας συγχαρώ για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004. Για την Πορτογαλία σίγουρα ήταν μία μέρα θλιβερή, ωστόσο η Ελλάδα κατέκτησε με την αξία της το πρωτάθλημα, τη στιγμή που ήταν αδιανόητο όταν ξεκίνησε η διοργάνωση. Καλή επιτυχία στην Εθνική σας ομάδα, στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Παρών και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Nova και τον όμιλο Forthnet για την πρόσκληση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους πρωταγωνιστές. Όλοι τους μας θυμίζουν ότι με την προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε ένα υγιές ποδόσφαιρο. Η Εθνική μας ομάδα με οδηγό τον Σάντος μας απέδειξε πως με σκληρή δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις και θα βρίσκονται στο EURO 2012. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά να προφέρει στην ελληνική κοινωνία και μπορεί να το κάνει με ήθος».

Αναλυτικά βραβεύθηκαν οι:


ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ: MVP του πρωταθλήματος και πρώτος σκόρερ
ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ: Καλύτερος προπονητής
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ: Καλύτερη απόκρουση
ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Καλύτερη ασίστ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καλύτερη δήλωση
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Καλύτερο γκολ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ευ αγωνίζεσθαι


Καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2011/2012:
Τερματοφύλακες: Μέγερι (Ολυμπιακός), Σαρλ Ιτάντζ (Ατρόμητος).
Αμυντικοί: Ολοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ (Παναθηναϊκός), Νίκος Γεωργέας (ΑΕΚ), Λίνο (ΠΑΟΚ).
Μέσοι: Σουμπίνιο (Λεβαδειακός/ΟΦΗ), Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ), Τζαμέλ Αμπντούν και Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Σίμο Ναβάρο (Αστέρας Τρίπολης), Ρικάρντο Φατί (Αρης).
Επιθετικοί: Κέβιν Μιραλάς και Ραφίκ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός), Φώτης Παπουλής (ΟΦΗ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος), Σεμπάστιαν Λέτο (Παναθηναϊκός).
 
.