Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ποια ήταν η τελευταία φορά που η Ακροδεξιά έβγαλε βουλευτή στην Θράκη; Και... ποιος ήταν αυτός;

Όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή μπαίνει στην Βουλή. Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να εκλέξει έδρα στα μέρη μας (δύσκολο) αλλά αυτό είναι αφορμή να θυμηθούμε τον τελευταίο ακροδεξιό βουλευτή της Θράκης. Εσείς ξέρετε ποιος ήταν; Αν όχι, θα πάθετε την πλάκα σας με την απάντηση
    ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ




Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα σε αυτές τις εκλογές να περάσει το εκλογικό όριο του 3% και να βγάλει έδρες στην Βουλή η Χρυσή Αυγή. Ποια ήταν η τελευταία φορά που ακροδεξιό κόμμα κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στην Θράκη; Ποιο κόμμα ήταν αυτό; Και αν τυγχάνει και θυμάστε το όνομα του βουλευτή και την εκλογική περιφέρεια στην οποία αυτός εκλέχθηκε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Το 1977 είχε καταφέρει να εκλέξει στην Θράκη τον έναν από τους πέντε όλους κι όλους βουλευτές που εξέλεξε πανελλαδικά η Εθνική Παράταξη. Το όνομα του βουλευτή ήταν Χασάν Ιμάμογλου και είχε εκλεγεί με την εθνική παράταξη στην εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης. Το 1977 η Εθνική Παράταξη έλαβε 7% συνολικά, αλλά στη Θράκη κατάφερε να αποσπάσει το πρωτοφανές ποσοστό του 22% εκλέγοντας τον συγκεκριμένο μουσουλμάνο βουλευτή!!!


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/