Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ξαναθυμήθηκε τους λαθρομετανάστες στον Έβρο ο Σαρκοζί λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες (και) στην Γαλλία

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κλείνει η ψαλίδα με τον Ολάντ και πάμε σε θρίλερ, αλλά ο σοσιαλιστής παραμένει φαβορί


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Με το ξενοφοβικό χαρτί των λαθρομεταναστών και τις γνωστές απειλές να κλείσει τα σύνορα της Γαλλίας με την υπόλοιπη Ευρώπη ή να απαιτήσει την έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν επειδή δεν φυλάσσονται ιδανικά τα σύνορα στον Έβρο, παίζει ακόμα και σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί.

Από το πρωί δεν έχουμε εκλογές μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Γαλλία, όπου υπάρχει ο δεύτερος γύρος. Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων έκλεισε 5 μονάδες υπέρ του Σαρκοζί, μετά το ντιμπέιτ της Τετάρτης, αν και γενικά οι πολίτες θεωρούν πως ο σοσιαλιστής υποψήφιος υπήρξε πειστικότερος.

Παρόλα αυτά, ο Φρανσουά Ολάντ παραμένει σταθερά φοβαρί, με προβάδισμα μεγαλύτερο από τα στατιστικά περιθώρια σφάλματος.

Δημοσκόπηση της εταιρείας BVA έδειξε πως ο Ολάντ θα πάρει το 52,5% των ψήφων την Κυριακή, δύο μονάδες λιγότερες σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ ο Σαρκοζί κερδίζει 47,5%, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων.

Άλλη δημοσκόπηση του οργανισμού TNS-Sofres έδειξε πως το ποσοστό του Ολάντ μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα στο 53,5% από την περασμένη εβδομάδα, με τον Σαρκοζί να ανεβαίνει στο 46,5% από 45% που είχε προηγουμένως.

Για να κερδίσει ο Σαρκοζί, υπολογίζεται πως χρειάζεται υποστήριξη από τουλάχιστον το 80% των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και περίπου από τους μισούς ψηφοφόρους του Μπαϊρού.

Ο Μπαϊρού δήλωσε την Παρασκευή ότι αντιτίθεται στην πρόσφατη στροφή του Σαρκοζί προς τα δεξιά και ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον Ολάντ, ενώ η Μαρί Λε Πεν έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ρίξει "λευκό¨.

.