Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Από τι ώρα περιμένουμε ασφαλή αποτελέσματα (και όχι απλά exit polls);

Τις αναλυτικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιανννίτσης και τα διευθυντικά στελέχη της Singular Logic


            ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Μεταξύ 11 και 11.30 θα δημοσιοποιηθούν, το βράδυ της Κυριακής, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα όσον αφορά όχι μόνο στα ποσοστά αλλά και την κατανομή των εδρών των κομμάτων.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, η Singular Logic - η εταιρεία που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων- διευκρίνισε ότι τεχνικά θα έχει τα πρώτα αποτελέσματα στις 21.00 - 21.30, ωστόσο πολιτικά το αποτέλεσμα θα έρθει αργότερα κατά τις 23.00 - 23.30, γιατί μπορεί να υπάρξει ανακατανομή εδρών.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ηλεκτρονικού χτυπήματος (από τους Αnonymous ή άλλους χάκερ) το βράδυ των εκλογών, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «έχουμε προετοιμαστεί με το μέγιστο και καλύτερο δυνατό τρόπο» για τυχόν επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, εκτίμηση των υπευθύνων της εταιρείας ήταν ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 21.30, ωστόσο όπως εξήγησαν, ενδέχεται τελικά να γίνει περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 23.00 - 23.30. Ωστόσο η εκλογική νύχτα μπορεί να αποδειχθεί πιο μακριά για ορισμένες περιπτώσεις κομμάτων για τα οποία θα είναι οριακή η είσοδός τους στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, το οποίο θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

.