Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΣΥΡΙΖΑ οι τρίτες έδρες σε Ξάνθη και Ροδόπη

Η μειονότητα παίζει και πάλι τον ρόλο της και καταφέρνει την εκλογή δύο βουλευτών από τα μικρα κόμματα στις τριεδρικές της Θράκης
ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΒΟΥΛΗ;




Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η μάχη για την τρίτη έδρα τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Ροδόπη δίνεται ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΣΥΡΙΖΑ, όπου μάλλον έχουν μοιραστεί οι μειονοτικές ψήφοι που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ και όσες κατευθύνει ευθέως το Προξενείο.

Στην Ξάνθη δείχνει να προηγείται ο Ζεϊμπέκ, που λέγεται ότι θα πάρει περίπου τους μισούς σταυρούς από τον Τσετίν Μάντατζη και ίσως ξεπεράσει και τις 8.000 ψήφους. Με τέτοια ποσοστά λογικά θα δώσει έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του. Καλά όμως λέγεται ότι πηγαίνει και ο Τουρκές της Ντόρας, αλλά όχι σε βαθμό που να κόψει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως στην Ροδόπη ο Ιλχάν Αχμέτ της ΔΗΣΥ έχει μεγάλο ρεύμα και ενδεχομένως να τραβήξει την Ντόρα στην τρίτη θέση. Αυτό σημαίνει ότι αν ξεπεράσει το κόμμα της τον σκόπελο του 3% τότε θα πάρει την έδρα στην Ροδόπη με τον Ιλχάν. Διαφορετικά η έδρα θα πάει και εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα τον Αϊχάν Καραγιουσούφ.