Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Το σημερινό πρόγραμμα των Ελευθερίων της Κομοτηνής

Αγώνας δρόμου το πρωί, έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης, δραστηριότητες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ιατρικές ημερίδες, μουσική βραδιά, παραδοσιακοί χοροί, μαντινάδες, Vertigo και Trel@cademy


       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Κυριακή 13 Μαΐου 2012



09:30 ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 4χ.λ.μ.
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» Κομοτηνής συμμετέχει με τους αθλητές στον γύρο της πόλης και καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν.
Αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο
Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

10:30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη
Στο μνημείο των ηρώων, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αρχών της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και του Τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

11:00 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

11:10 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

11:15 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σας προσκαλεί να δοκιμάσετε τις αντοχές σας στον πύργο αναρριχητικής εκπαίδευσης.
Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής ( Χώρος Κ.Ε.Π.)

11:30 «ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!»
Το Τοπικό Τμήμα Κομοτηνής του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού δίνει την ευκαιρία σε όλους…μικρούς και μεγάλους…να γνωρίσουν την πόλη μας και τον πολιτισμό μας, καθώς και την ιστορία του Οδηγισμού χτίζοντας ένα τρισδιάστατο ντόμινο με εικόνες και φωτογραφίες…
Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

11:45 ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ
Ο Ερυθρός Σταυρός μοιράζει στους πολίτες της Κομοτηνής έντυπο υλικό, επισημαίνοντας τη ζωτική σημασία που έχει η άμεση παροχή Πρώτων Βοηθειών για την προστασία της ζωής του ανθρώπου…
Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

12:00 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ
Περισσότερες από 33 πόλεις της Ελλάδας ενώνουν και φέτος τις φωνές τους και ποδηλατούν την ίδια μέρα και ώρα, για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες πόλεις, ποδηλατοδρόμους, αλλαγές στον Κ.Ο.Κ., φοροαπαλλαγές και οδική ασφάλεια. Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις είναι και η Κομοτηνή, η οποία θα υποδεχτεί όλους τους ποδηλάτες και θα ποδηλατήσει εντός πόλης, στέλνοντας το μήνυμά της μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν υπάρχει όριο ηλικίας ή συγκεκριμένη απαιτούμενη φυσική κατάσταση. Όλοι οι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι με τα ποδήλατά τους.
Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

12:30-21:00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση αφιερωμένη σε όσους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, θέλουν να πραγματοποιήσουν δωρεάν μια έφιππη βόλτα και να γνωρίσουν από κοντά το άλογο.
Χώρος: Πάνδροσος (ιδιόκτητος χώρος κάτω από το μοναστήρι της Πανδρόσου)

12:30-15:00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Οργάνωση και συντονισμός: Trelacademy-Στέλλα Κάκαλου, Κοινωνική Λειτουργός Δ.Π.Θ.
Παίζουμε με τις αναμνήσεις, Χειροποίητα κοσμήματα και χειροτεχνίες (bazaar), Κοινωνικό παζάρι, Φιλοζωική Κομοτηνής, Desperando, Komotinistas.
Συναυλία με το συγκρότημα Skary Face σε reggae ρυθμούς.
Οι Skary Face αποτελούνται από τους: Ραφαήλ και Γιώργο (αρχικοί δημιουργοί της μπάντας), Αργύρη (μπάσο), Άστεγο (ντραμς), Τζίμπο(πρώτη κιθάρα), Ρόιδο (δεύτερη φωνή), Κουρέα (τρομπόνι), Λευτέρη (τρομπέτα) και Χρήστο (τρομπέτα). Στα live τους στηρίζονται σχεδόν μόνο σε δικά τους κομμάτια, ενώ ακόμα και οι διασκευές τους έχουν μια δική τους, Skary Face, πινελιά! Με συμμετοχές σε φεστιβάλ, όπως το Schoolwave, Dramaica, Legalize Protestival και live εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Skary Face έρχονται με φόρα και τρέλα, για να μας δανείσουν λίγη από την όμορφη και ξεσηκωτική μουσική τους.

19:00 ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΒΑΘΥΡΡΥΑΚΟΣ
Υποδοχή της ιεράς εικόνας της Θεομήτορος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος και λιτάνευσή της μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα τελεστεί εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

21:00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ Μ. ΣΥΚΑΚΗ
Ένα μελωδικό παραμύθι με τίτλο: «Ανοιξιάτικο παραμύθι», για τα παιδιά και για όσους… νοιώθουν παιδιά…με πολύ τραγούδι από το κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, με πρίγκιπες, πριγκίπισσες, εικόνες και πολύ φαντασία από τα παιδιά του Ωδείου Συκάκη.
Χώρος: Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Rex)

21:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ
Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ:
-Χορευτικό Συγκρότημα Σχολής Αστυφυλάκων
-Σύλλογος Εβριτών Νομού Ροδόπης
-Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων»
-Α.Σ. Δημοκρίτειο-Ακαδημία Χορού
- Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής
- Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής
-Σύλλογος Ποντιακής Νεολαίας Νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»

21:15 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η ομάδα θεάτρου «Θεατρική Απόπειρα», που δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και αποτελείται από ομογενείς, παρουσιάζει τα έργα «Αρκούδα» και «Πρόταση σε γάμο» του Α.Τσέχωφ.
Χώρος: Αίθουσα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

21:15 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ
…Ήθελα μόνο μια στιγμή η θάλασσα να λείπει…και να βρεθούνε αγκαλιά η Θράκη με την Κρήτη…
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σύλλογος Κρητών Κομοτηνής «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ».
Χώρος: Αίθουσα Πολιτιστικής Κίνησης

21:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ Vertigo
Οι Vertigo αποτελούνται από τους Μάκη Πατρονίδη (ηλεκτρικές κιθάρες), Μάκη Μουρατίδη (μπάσο), Ιορδάνη Μαυρίδη (ντραμς) και Φώτη Πατρονίδη (φωνητικά και ηλεκτρική κιθάρα). Είναι ένα συγκρότημα, που παίζει επιλεγμένα κομμάτια από όλο το φάσμα της παλιάς, αλλά και της νέας, ξένης Rock σκηνής  (80s,90s,alternative, κτλ.), καθώς και επιλεγμένα κομμάτια από Έλληνες καλλιτέχνες. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του συγκροτήματος σε Bar της πόλης μας χαρακτηρίζονται από το αστείρευτο κέφι και τον ενθουσιασμό. 
Χώρος: Πάρκο Αγίας Παρασκευής

.