Κυριακή 13 Μαΐου 2012

«Οχι» Καμμένου στον Αλ. Τσίπρα λόγω Θράκης

Δεν τα βρήκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των διαφωνιών τους στο μειονοτικό ζήτημα αλλά και σε αυτό της λαθρομετανάστευσης


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης αφήνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος και παρέπεμψε στη νέα διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Το κόμμα εξέδωσε  ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, στοιχείο που θέτουν άλλωστε και ως προϋπόθεση στήριξης οποιουδήποτε σχήματος οι πρόεδροι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.


Οι προϋποθέσεις που ο ίδιος ο κ. Καμμένος θέτει, όπως τις παρουσίασε μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.O. του κόμματός του, είναι: η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των Μνημονίων, η διαγραφή του χρέους, η τιμωρία των ενόχων για την εμπλοκή της χώρας σε αυτή την περιπέτεια και η ανακήρυξη ΑΟΖ. Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαπιστώθηκαν διαφωνίες στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σχετικά με τη διαχείριση της λαθρομετανάστευσης και για τη Θράκη. «Συνεπώς, δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπούμε σε άλλη συζήτηση, αφού ούτως ή άλλως οι αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν έχουν την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη», πρόσθεσε.

Μιλώντας στους νεοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματός του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και κάλεσε τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, να ζητήσουν την απόσυρση των υπογραφών των δύο πολιτικών αρχηγών από τις εγγυητικές επιστολές για το δεύτερο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, αλλά και την παραίτηση των κομματικών ηγεσιών. Ωστόσο, μια ανακοίνωση του κόμματος, σύμφωνα με την οποία «οι Ανεξάρτητοι Eλληνες στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα δεν έχουν βουλευτές της ηθικής του Συμπιλίδη», άναψε φωτιές με τη Συγγρού, καθώς στελέχη των Ανεξαρτήτων κάνουν λόγο για προσπάθεια της Ν.Δ. να προσεταιρισθεί βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων, τόσο στο πλαίσιο της πανστρατιάς Σαμαρά όσο και, ενδεχομένως, στην προσπάθεια εξασφάλισης κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Οσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Κ.O., είπε ότι οι βουλευτές θα ψηφίζουν κατά συνείδηση. Τέλος, προανήγγειλε συνέδριο του κόμματος μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις επαναληπτικές εκλογές.

.