Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τα έμπλεξε η Αντιπεριφέρεια Έβρου: θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία;

Υποτίθεται ότι είναι αργία και έχει παρελάσεις κλπ, ωστόσο στο επίσημο πρόγραμμα που εξέδωσε προβλέπει μεν αυτό, αλλά προβλέπει και "ομιλία σε όλα τα σχολεία κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος"!!!
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Για τον εορτασμό της Επετείου της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης της 14ης Μαΐου, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ

1.Γενικός σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της πόλης από της 8ης πρωινής ώρας της 13ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 14ης Μαΐου 2012.

2.Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 13ης και 14ης Μαΐου 2012.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-5-2012

Ώρα 19:00: Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ώρα 20:45: Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Ελευθερώτριας, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των Αρχών και του λαού της πόλης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-5-2012

Ώρα 07:00: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου.

Ώρα 08:00: Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη στρατιωτική μουσική και τη συμμετοχή τμημάτων στρατού.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμου.
Τον πανηγυρικό της μέρας, μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Ώρα 11:15: Έπαρση της σημαίας στο χώρο δίπλα στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη σε ανάμνηση του γεγονότος της έπαρσης της σημαίας στο χώρο μπροστά στο Ταχυδρομείο, την ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης στις 14 Μαΐου 1920, με τη φροντίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τους Βουλευτές, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και τον Ερυθρό Σταυρό.
Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων. Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων με τη φροντίδα καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Ώρα 12:00: Κοινή παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, πολιτιστικών συλλόγων, των αναπήρων πολέμου με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής στη κεντρική λεωφόρο της πόλης, παρουσία των Αρχών (μπροστά στη στρατιωτική λέσχη).
Στην παρέλαση θα συμμετέχουν μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκωσίας, αδελφοποιημένα σχολεία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.




Εορτασμός 14ης Μαΐου - επετείου απελευθέρωσης της Θράκης

Σχετ. : Απόφαση υπ’ αριθμ. 42/2002 Ν.Σ. του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου


Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου, καθιερώθηκε ενιαίο πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Μαΐου σε όλο το νομό.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  • Στην έδρα κάθε Δήμου, την πρώτη Κυριακή μετά τις 14 Μαΐου, θα πραγματοποιείται δοξολογία, στη δε Αλεξανδρούπολη, θα γίνεται ανήμερα.
  • Στη δοξολογία θα παρευρίσκονται όλα τα σχολεία με τις σημαίες, οι στρατιωτικές και λοιπές Αρχές του Δήμου.
  • Μετά τη δοξολογία θα γίνεται ομιλία για την απελευθέρωση της Θράκης.
  • Ανήμερα της 14ης Μαΐου σε όλα τα σχολεία του νομού, κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος, θα πραγματοποιείται ομιλία για την επέτειο της απελευθέρωσης.

Για φέτος το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:


ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ 2012
Ομιλία σε όλα τα σχολεία κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος.


ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 2012
Σημαιοστολισμός του Δημοτικού καταστήματος κάθε δήμου, των Δημόσιων καταστημάτων και υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 19ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 20ης Μαΐου 2011.
Φωταγώγηση της έδρας του Δήμου, του Δημοτικού καταστήματος, των Δημοσίων υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. κατά τις βραδινές ώρες στις 19ης και 20ης Μαΐου 2012.



ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2012

Δοξολογία στην έδρα κάθε Δήμου.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει Δημοτικό Σύμβουλο, που θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της μέρας, μετά τη δοξολογία στο ναό.


.