Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Στρατιώτες στον Έβρο πληρώνουν τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις

Σύμφωνα με καταγγελία γονέων στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, στρατιώτες επιβαρύνονται οικονομικά για να πάνε σε μονάδα της Θράκης για εκπαίδευση


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑΣύμφωνα με καταγγελία γονέων στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, στρατιώτες που υπηρετούν στη Σαμοθράκη επιβαρύνονται οικονομικά για να πάνε σε μονάδα της Θράκης για εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν:

“Όπως μας κατάγγειλαν γονείς και συνάδελφοι που υπηρετούν στη Σαμοθράκη, ο διοικητής τους έδωσε φύλλο πορείας για να πάνε σε μονάδα της Θράκης για εκπαίδευση, αλλά το κόστος της μεταφοράς τους το φορτώθηκαν οι ίδιοι.

Πρόκειται για ένα ακραίο γεγονός, που αποδεικνύει ότι πλέον οι στρατιώτες πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, εκτός των άλλων, τη μετακίνηση τους σε μονάδες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Το κόστος δεν είναι αμελητέο, αφού οι συνάδελφοι πρέπει να καταβάλουν και ναύλα από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη.
Διαπιστώνουμε, ότι στην Αλεξανδρούπολη, ουσιαστικά έχει συναφθεί μια ιδιόμορφη ομερτά μεταξύ των λιμενικών αρχών-των ναυτιλιακών πρακτόρων και των στρατιωτικών αρχών, ώστε το κόστος των ναύλων να το επιβαρύνονται οι συνάδελφοι φαντάροι.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχαμε δεχθεί για μια ακόμη φορά καταγγελία από γονείς και στρατιώτες, που ακολουθώντας το φύλλο πορείας τους από το ΚΕΝ Αυλώνας στη μονάδα της Σαμοθράκης, αρχικά πιέστηκαν από τις λιμενικές αρχές να πληρώσουν τα εισιτήρια για να περάσουν στο νησί.

Έπρεπε να υπάρξουν οι καταγγελίες γονιών και στρατιωτών προς το Φρουραρχείο, η παρέμβαση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και η ανάδειξη του θέματος από μάχιμους δημοσιογράφους, για να καταβάλλει τελικά ο Στρατός τα ναύλα.

Εμείς, καλούμε τους συναδέλφους στρατιώτες να βγουν παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν το Αυτονόητο:
να πληρώσει η μονάδα τα ναύλα και να καταβάλει το κόστος μεταφοράς, όπως είναι υποχρεωμένη”.

Πηγή:  http://www.onalert.gr/