Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Εκτακτο: Γης μαδιάμ έξω από το «Σινάν Ερντέμ». Αγριο ξύλο, μολότοφ, σε νοσοκομεία Έλληνες οπαδοί

Εξάγουμε "πολιτισμό" στην Πόλη: τα έχουμε κάνει ΜΠΑΧΑΛΟ, άγριο το ξύλο ακόμα και με... πυροσβεστήρες ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς, σπασμένα τζάμια αλλά και αίματα παντού. Πληροφορίες για τραυματίες που τους στέλνουν στα νοσοκομεία, επί ποδός και ο Έλληνας Πρόξενος γιατί εκλάπησαν και διαβατήρια
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Αγριες σκηνές βίας έξω απο το «Σινάν Ερντέμ» πριν από λίγη ώρα, κατά την άφιξη οπαδών του Ολυμπιακού, στους οποίους είχαν στήσει... καρτέρι, οπαδοί του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρία πούλμαν που μετέφεραν τους ερυθρόλευκους οπαδούς δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές ζημιές, ενώ έχουν αναφερθεί και τραυματισμοί.

Όπως αναφέρει μάλιστα η ΕΡΑ Σπορ, οι τραυματίες είναι δεκάδες και έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά στο στάδιο. Στο σημείο έχουν σπεύσει κάμερες και δημοσιογράφοι αλλά και ο Έλληνας πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, που στέλνει ανθρώπους του προξενείου σε όλα τα νοσοκομεία για να διαπιστώσει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Πάντως στο σημείο της συμπλοκής τα πάντα είναι σπασμένα, ενώ υπάρχουν παντού αίματα.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι η τουρκική αστυνομία πιάστηκε για μια ακόμη φορά στον ύπνο και μάλιστα σε χώρο όπου υποτίθεται ότι διατηρούσε τον πλήρη έλεγχο. Ολα συνέβησαν όταν τα πούλμαν που μετέφεραν τους οπαδούς του Ολυμπιακού οδηγήθηκαν στο ίδιο πάρκινγκ του Σινάν Ερντέμ, όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Πέτρες, πυροσβεστήρες και κάθε είδους αντικείμενα εκσφεδονίστηκαν προς τα πούλμαν, ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατέβηκαν από αυτά και στη συνέχεια εξελίχθηκαν συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Η αστυνομία επενέβη με μεγάλη καθυστέρηση και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αρχικά είπε ότι σε περιπτώσεις που πλακώνονται οπαδοί δύο ομάδων, έχει εντολή να μην επέμβει: "Θα τα βρουν μόνοι τους", φέρεται να είπε στέλεχός της στους δημοσιογράφους!!!

Λίγο μετά τις 5 υπήρξε ένταση και εντός γηπέδου αυτή τη φορά ανάμεσα σε οπαδούς του «τριφυλλιού» και τις αστυνομικές δυνάμεις, με... μετατόπιση κόσμου και εκτός γηπέδου.
Η κατάσταση μυρίζει... μπαρούτι στο «Σινάν Ερντέμ» και με δεδομένη την απουσία συγκεκριμένου σχεδίου δράσης από την πλευρά της τουρκικής αστυνομίας, θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, για το αν τελικά θα κατορθώσει να φέρει εις πέρας το -ομολογουμένως- δύσκολο έργο της.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες προς τον έλληνα πρόξενο ότι στην διάρκεια των επεισοδίων χάθηκαν (ή εκλάπησαν) πορτοφόλια με διαβατήρια, εισιτήρια επιστροφής κλπ. Από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι η Ελλάδα εξάγει Πολιτισμό στην Πόλη...