Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σε δίκη σήμερα 15 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής για καταλήψεις

Ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον αρμόδιο εισαγγελέα για παρεμπόδιση εκπαιδευτικού έργου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Σε δίκη για παρεμπόδιση εκπαιδευτικού έργου οδηγούνται σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες 15 μαθητές του 3ου γυμνασίου Κομοτηνής, που συμμετείχαν σε καταλήψεις τον περασμένο Οκτώβριο όπου σημειώθηκαν και φθορές. Την είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, επισημαίνοντας τα εξής, «με λύπη μας πληροφορηθήκαμε το γεγονός ότι σήμερα μαθητές του 3ου Γυμνασίου της πόλης μας με αφορμή τις καταλήψεις του περασμένου Οκτωβρίου.

Εγείρει μάλιστα ερωτηματικά η δίκη αυτή, γιατί το συγκεκριμένο σχολείο είναι το μόνο στο οποίο ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Και είναι το μόνο, ενώ είναι γνωστό ότι υπήρξε κύμα καταλήψεων εκείνη την περίοδο σε όλα τα σχολεία.

Μάλιστα είναι γνωστό ότι στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπήρξαν φθορές και σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογούν αυτήν την παρέμβαση. Πάγια θέση μας είναι ότι τα ζητήματα της εκπαίδευσης, μιας εκπαίδευσης που ταλαιπωρείται από τις μνημονιακές πολιτικές είναι πρόδηλο ότι δεν μπορούν να λυθούν στις δικαστικές αίθουσες και μάλιστα με ταλαιπωρία ανήλικων μαθητών.

Υποθέτουμε ότι την ευθύνη για την επίλυση τέτοιων σημαντικών ζητημάτων αρμόδια είναι τα όργανα της σχολικής μονάδας και εν προκειμένω η διευθύντρια του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων.

Αναπόφευκτα λοιπόν τίθεται το ερώτημα, ποιος προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα και γιατί; Σε κάθε περίπτωση πάντως η παύση αυτής της δίωξης θα βοηθήσει να λήξει το θέμα ομαλά».
Πάντως κλήθηκαν να εξεταστούν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια το σχολείου. Απορίας άξιο πως έγινε η συγκεκριμένη δίωξη όταν σε άλλα σχολεία που σημειώθηκαν πολλά έκτροπα δεν υπήρξε ανάλογη παρέμβαση.