Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«Απαγορευμένη» η Καβάλα για τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Αν και είχε προγραμματιστεί η έλευσή του, η νέα διεύθυνση του ξενοδοχείου Ιμαρέτ απαγόρευσε στον ακροδεξιό ηγέτη την είσοδο στους χώρους του μνημείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Δεν τόλμησε να έρθει στην Καβάλα ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ενώ ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί τη συνοικία της Παναγίας, στις 9 σήμερα το πρωί, η επίσκεψη αναβλήθηκε. Η απόφαση αυτή ελήφθη την Τετάρτη το βράδυ, μετά από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν και στην Καβάλα.


Λόγω του φόβου της δυσφήμησης του ξενοδοχείου Ιμαρέτ, αναγκάστηκε η νέα διεύθυνση – έχει
αναλάβει εδώ και λίγους μήνες - να γνωστοποιήσει την πρόθεση της να του απαγορεύσει του ακροδεξιού ηγέτη την είσοδο στους χώρους του μνημείου. Κατόπιν τούτου η επίσκεψη θα περιοριζόταν μόνο στο σπίτι του Μοχάμεντ Άλι, έδρα του Ινστιτούτου Μοχάμεντ Άλι, καθώς και στο τζαμί της Παλιάς Μουσικής, αλλά τελικά δεν έγινε.


Ωστόσο όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του Ντ. Μπαχτζελί και από νωρίς το πρωί είχαν μαζευτεί μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν, ενώ είχε γίνει και η ανάλογη κινητοποίηση από την αστυνομία, ο ίδιος όμως αρκέστηκε απλά να περάσει έξω από την Καβάλα.
Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Δευτέρα βρέθηκε στην Καβάλα ο γνωστός "εργολάβος" του νεοοθωμανισμού, καθηγητής του πανεπιστημίου Βahcesehir στην οθωμανική ιστορία Heath W. Lowry, για να προετοιμάσει την επίσκεψη του ακροδεξιού ηγέτης Μπαχτσελί.

Ο καθηγητής Heath W. Lowry είναι γνωστός για τις φιλοτουρκικές του απόψεις μιας και οι διάφορες έρευνες που διεξάγει τυγχάνουν ισχυρής χρηματοδότησης από την Τουρκική Δημοκρατία. Επίσης ο κ. Heath W. Lowry πρωτοστάτησε στις ΗΠΑ κατά την προσπάθειας αναγνώρισης της Αρμενικής
γενοκτονίας.


Πηγή:  http://www.defencenet.gr/