Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Στο νέο της κτίριο μεταφέρεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης

Το νέο αρχηγείο στην είσοδο του δρόμου για την Παλαγία, ήταν ένα από τα συνολικά επτά έργα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία υπεγράφησαν για πρώτη φορά με τη διαδικασία της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Μετά από σχεδόν ένα χρόνο απαξίωσης και εγκατάλειψης, κυρίως λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, στην είσοδο του οικισμού της Παλαγίας, έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται. Η μετεγκατάσταση στη νέα υποδομή, από το κτίριο επί της Διονυσίου Σολωμού, στο κέντρο της πόλης, πήρε πριν λίγες μέρες το «πράσινο φως» και ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί.Όπως είχε γράψει η εφημερίδα μας πριν λίγους μήνες, υπήρχαν εκτιμήσεις ότι η μεταφορά στο νέο κτίριο θα γινόταν, πιθανότατα, τον Ιούνιο. Κι έτσι έγινε τελικά, καθώς λίγο πριν την εκπνοή του τρέχοντος μηνός, δόθηκε το «οκ» και η μεταφορά βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, ο δρόμος ανοίγεται και για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, στον οποίο ανήκει το κτίριο, καθώς επιθυμεί να το αξιοποιήσει για τις δικές του ανάγκες, που θα αποφασιστούν εν καιρώ.

Το νέο αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, στην είσοδο του δρόμου για την Παλαγία, ήταν ένα από τα συνολικά επτά σχετικά έργα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία υπεγράφησαν για πρώτη φορά με τη διαδικασία της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά, λόγω της τοποθεσίας και των σύγχρονων εγκαταστάσεών του στην ακόμη πιο άμεση και έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, μια και δεν θα έχει καμία πλέον επαφή με το κέντρο της πόλης.

Το έργο, επισήμως, παραδόθηκε στις 15 Ιουνίου. Είναι ο τρίτος πυροσβεστικός σταθμός που υλοποιείται με ΣΔΙΤ στην Ελλάδα και εντάσσεται στο έργο για τη μελέτη, κατασκευή και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων επτά Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Μετά την παράδοση του πυροσβεστικού σταθμού στη Βέροια και στα Γιαννιτσά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης διαθέτει πλέον σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις 1.819 τ.μ., περιλαμβάνοντας χώρους διαμονής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αμαξοστάσιο, καθώς και εγκαταστάσεις άθλησης και εκπαίδευσης του προσωπικού.

Η χρηματοδότηση της κατασκευής πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια, συμβάλλοντας σημαντικά και στην τοπική απασχόληση, ενώ θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην τοπική οικονομία και κατά την περίοδο συντήρησης και τεχνικής διαχείρισης του έργου τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη σχεδίαση και των τριών πυροσβεστικών σταθμών ακολουθήθηκαν οι αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού για επίτευξη της μέγιστης δυνατής ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσεων. Η παράμετρος της ενεργειακής απόδοσης αποτέλεσε και στοιχείο αξιολόγησης των προσφορών των υποψηφίων κατά τη διαγωνιστική διαδικασία.

Αναθέτουσα Αρχή του έργου, είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων και ανάδοχος η κατασκευαστική εταιρεία Γαντζούλας ΑΤΕΕ. Ανεξάρτητος Ελεγκτής η WS Atkins International και χρηματοδότες είναι η Eurobank EFG και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

info
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης διαθέτει πλέον σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις 1.819 τ.μ., περιλαμβάνοντας χώρους διαμονής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αμαξοστάσιο, καθώς και εγκαταστάσεις άθλησης και εκπαίδευσης του προσωπικού.


Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/