Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μπλόκαραν τη Γενική Συνέλευση οι Εργαζόμενοι στην ΕΑΠΑΞ

Είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι αλλά δεν πραγματοποιήθηκε αφού κατέλαβαν το κτήριο στην Πλατεία Ματσίνη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για τη 1 μ.μ. της Παρασκευής, Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΑΠΑΞ.

Η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε καθώς οι εργαζόμενοι της ΕΑΠΑΞ κατέλαβαν το κτίριο στην Πλατεία Ματσίνη. Η νέα ημερομηνία και, ίσως, ο νέος χώρος, θα οριστούν με νέα απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας. Η Γενική Συνέλευση επρόκειτο να αποφασίσει τη Λύση-Εκκαθάριση της εταιρίας (μετά και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς ο Δήμος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών), γεγονός που οδηγεί τους υπαλλήλους της εταιρίας στο δρόμο και, μάλιστα, απλήρωτους, όπως σημειώνουν οι εμπλεκόμενοι.


Δ. Γαλανόπουλος: Θα αγοράσουμε εμείς τις μετοχές του ΔΠΘ
Όπως ανέφερει ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο οποίος παρενέβη στην υπόθεση, οι εργαζόμενοι έχουν ελπίδες να εξοφληθούν αλλά ακόμη και να απορροφηθούν, εφόσον η ανώνυμη εταιρία καταστεί μονομετοχική, με βάση τις προβλέψεις του τελευταίου Πολυνομοσχεδιόυ της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Επειδή η περίπτωση αυτή προσκρούει στην απαίτηση του ΔΠΘ να παραχωρήσει τις μετοχές του έναντι τιμήματος 15.000 ευρώ, το Σωματείο των Δημοτικών Υπαλλήλων, προτίθεται να διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό και να αγοράσει τις μετοχές του ΔΠΘ, εφόσον μπορούν αν διασωθούν οι εργαζόμενοι. Ανέφερε ο Δημήτρης Γαλανόπουλος


Δ. Μπένης: "Δεν σώζονται οι εργαζόμενοι. Γιατί δεν τα είπαν στο Δ.Σ.;"
Οι απόψεις διίστανται σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν καθώς από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, εξουσιοδοτημένος από το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει τη λύση της εταιρίας αναφέρει, ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί να προσφέρει κάτι στους εργαζόμενους εαν η εταιρία γίνει μονομετοχική και εξέφρασε απορία για το γεγονός ότι όλη αυτή η συζήτηση και οι θέσεις των εργαζομένων δεν έγιναν γνωστές στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε δημόσια την περασμένη Δευτέρα, αλλά εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάληψης της ΕΑΠΑΞ.


Κατά τα άλλα, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να διασώσει τους εργαζόμενους και ότι αν πρέπει να κατηγορηθεί για κάτι είναι ότι δεν την έχει κλείσει νωρίτερα.Τέλος, στις δηλώσεις του στο XanthiPress.gr, ανέφερε ότι με την αγορά των μετοχών το Πανεπιστημίου από το Σωματείο δεν θα διασωθούν οι εργαζόμενοι. ""Ούτως ή αλλως ο Δήμος δεν θα μπορούσε να τις αγοράσει γιατί χρειάζεται μελέτη βιωσιμότητας που δεν μπορεί να υπάρξει για μια εταιρία ουσιαστικά διαλυμμένη" αναφέρει.
Η αγωνία για τους εργαζόμενους θα παραταθεί μέχρι να οριστεί η νέα ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και μέχρι τότε αναμένεται ότι θα ενταθεί η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα της «αμαρτωλής» ΕΑΠΑΞ.


.