Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οκτώβριο η σέντρα στη Δ’ Εθνική


Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, καθώς ο καταρτισμός ομίλων εξελίσσεται σε δύσκολη εξίσωση


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Το μόνο σίγουρο για τη Δ’ Εθνική είναι πως θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, καθώς ο καταρτισμός ομίλων εξελίσσεται σε δύσκολη εξίσωση.


Η δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής μπορεί να γίνει από τα σωματεία ως τα μέσα Αυγούστου και στη συνέχεια θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων. Εξάλλου, η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να περιμένει τις αποφάσεις της ΕΕΑ, καθώς δεν αποκλείεται, όπως έγινε και πέρυσι, να υποβιβαστούν ομάδες από τη Β’ και τη Γ’ Εθνική, επειδή δεν θα εξασφαλίσουν την σχετική άδεια.

Το πλάνο των έξι ομίλων των 16 ομάδων που είχε αποφασιστεί το περασμένο καλοκαίρι για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής για τη σεζόν 2012-13 έχει αρχίσει να είναι προβληματικό. Ο νέος καταρτισμός των ομίλων θα σημάνει την αύξηση των αποστάσεων και των εξόδων για τους συλλόγους και οι αντιδράσεις είναι έντονες. Ηδη οι ομάδες της Κρήτης έχουν εκφράσει σε υψηλούς τόνους την αντίθεσή τους.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι, ότι η δομή του νέου πρωταθλήματος προβλέπεται στην προκήρυξη και είναι νομικά ιδιαίτερα δύσκολο να αλλάξει. Η Επιτροπή σκέφτεται την αύξηση των ομίλων, με την απαραίτητη μείωση των ομάδων ανά όμιλο, ωστόσο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, προκειμένου να διευκρινιστεί αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις για τη νέα μορφή της Δ’ Εθνικής αναμένονται τον Αύγουστο…

.