Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Το κειμήλιο του «Τόρο» από το Euro

Ο Θρακιώτης στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Βαρσοβία κράτησε μια μπάλα της διοργάνωσης όπου ζήτησε και έλαβε τις υπογραφές όλων των συμπαικτών του στην Εθνική Ομάδα


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Κρατώντας μια μπάλα της διοργάνωσης του Euro 2012 με τις υπογραφές όλων των συμπαικτών του στην Εθνική Ομάδα, αφίχθη στην Αθήνα από την Πολωνία ο Βασίλης Τοροσίδης και ήδη βρίσκεται στην Ξάνθη για το πρώτο μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών.Ο θρακιώτης ποδοσφαιριστής επέστρεψε με την αποστολή της Εθνικής απόλυτα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα που κατάφερε να φέρει αυτή η ομάδα.


Για αυτό και «φώναξε» αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο Γκντανσκ, όπου η Γερμανία φρέναρε την πορεία της Ελλάδας στους τέσσερις της Ευρώπης, ότι η εθνική μας ομάδα έχει μέλλον και έδωσε σύνθημα συνέχειας των επιτυχιών της και στα προκριματικά του Μουντιάλ. «Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το 2004, με τη φετινή διοργάνωση. Αυτό που κάναμε το 2004 γίνεται μια φορά στα 100 χρόνια. Βεβαίως, η Γερμανία ήταν καλύτερη από εμάς. Εμείς παλέψαμε και δεν παρατήσαμε το παιχνίδι. Η εθνική ομάδα έχει μέλλον, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και στα προκριματικά του Μουντιάλ, διοργάνωση που είναι ο επόμενος στόχος μας…», είπε ο ξανθιώτης διεθνής άσος, που θα συνεχίσει να αποτελεί βασική μονάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν ένας από τους μόλις τέσσερις παίκτες που δεν έχασε ούτε λεπτό συμμετοχής στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η Εθνική Ομάδα στην τελική φάση του Euro. Αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Ελλάδας και η σημασία της αξίας του φάνηκε στο ματς με την Γερμανία, όταν ο Φερνάντο Σάντος αναγκάστηκε να τον πάρει από το δεξί άκρο της άμυνας που είναι η φυσική του θέση και να τον μεταφέρει στο αριστερό, εκεί όπου τον χρησιμοποιούσε ο Ρεχάγκελ, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιούργησε ο τραυματισμός του Τζαβέλλα και η απουσία λόγω καρτών του Χολέμπας.Ο «Τόρο» αποτελεί ένα πολυεργαλείο και έκανε πολλή και αθόρυβη δουλειά για την Εθνική Ομάδα σε αυτό το Euro, για αυτό και ακούγεται ξανά ότι αποτελεί στόχο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Παράλληλα, αποτελεί ένα από τα βασικά «πειραχτήρια» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και λογικά θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία από τους Γιώργο Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη, αν αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την Εθνική Ομάδα, όπως φημολογείται.

Στην πτήση της επιστροφής, ο Βασίλης Τοροσίδης κάθισε στις πίσω θέσεις του αεροπλάνου έχοντας δίπλα του τον αδερφό του Κώστα, που βρέθηκε κοντά του και σε αυτήν την μεγάλη διοργάνωση από τον πρώτο αγώνα. Κάποια στιγμή, κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από την υπερπροσπάθεια των προηγούμενων ημερών, αφέθηκε στην αγκαλιά του Μορφέα και αποκοιμήθηκε για μερικά λεπτά, πάντα κρατώντας σαν μικρό παιδί την μπάλα με τις υπογραφές των συμπαικτών του.Γενικά, το κλίμα στην επιστροφή ήταν εξαιρετικό.

Η Εθνική Ομάδα ξέρει να συγκινεί και να κερδίζει το χειροκρότημα ακόμα και στο «αντίο». Αυτό συνέβη και λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τους διεθνείς στην Αθήνα. Ήταν περίπου τρεις το μεσημέρι, μετά από μια πτήση περίπου δυόμισι ωρών. Περιμένοντας οι διεθνείς τις αποσκευές τους, αποφάσισαν να φωνάξουν για μια τελευταία φορά όλοι μαζί «Ελλάς - Ελλάς», αποσπώντας το θερμότατο χειροκρότημα των δεκάδων παρευρισκομένων στον χώρο από την ίδια αλλά και αρκετές ακόμα πτήσεις που είχαν αφιχθεί εκείνη την ώρα.Αγκαλιές, φιλιά, αποχαιρετισμοί. Όλοι οι παίκτες ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι ο ένας στον άλλον. Ορισμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους, πριν την έναρξη της νέας σεζόν στα γήπεδα, σε κάποιες δημοφιλείς ελληνικές παραλίες για κοινές διακοπές. Οι περισσότεροι θα ξεκουραστούν δύο με τρεις εβδομάδες, πριν ενσωματωθούν στις ομάδες τους για να προετοιμαστούν ενόψει της επόμενης περιόδου.Η Εθνική Ελλάδος επέστρεψε πλέον στην πατρίδα. Και επέστρεψε επιτυχημένη. Το αντιλαμβάνονταν αυτό όποιος έβλεπε τα χαμόγελα και τις εκδηλώσεις λατρείας των απλών φιλάθλων στο αεροδρόμιο. Το αντιλαμβανόμασταν όλοι όζοι ζήσαμε αυτές τις συνολικά τρεις εβδομάδες από κοντά τις προσπάθειες και τις αγωνίες όλων των μελών της αποστολής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Για αυτές της στιγμές που μας χάρισαν λοιπόν αυτά τα παιδιά, ένα απλό ευχαριστώ! Thanks for the memories!! Πάμε πλέον για άλλα ταξίδια, αρχής γενομένης από τον στόχο για την Βραζιλία. Και... δεν σταματάμε να τραγουδάμε ποτέ. Ούτε εμείς ούτε οι παίκτες μας, όπως φρόντισαν να κάνουν στον χώρο της παραλαβής των αποσκευών του αεροδρομίου της Αθήνας, πριν το τελευταίο αντίο για τις καλοκαιρινές διακοπές...