Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικό διάβημα στην Τουρκία γιατί κάνουν τις εκκλησίες... τζαμιά!


Με πρωτοβουλία μάλιστα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μ. Αρίντς, μεθοδεύεται η μετατροπή ιστορικών χριστιανικών μνημείων και εκκλησιών από μουσεία σε... τεμένη

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Η είδηση ότι η Τουρκία, με πρωτοβουλία μάλιστα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μ. Αρίντς, μεθοδεύει τη μετατροπή ιστορικών χριστιανικών μνημείων και εκκλησιών από μουσεία σε τεμένη, δεν πέρασε απαρατήρητη στην Αθήνα.

Οπως μαθαίνουμε, μετά τις δηλώσεις του Αρίντς, ότι θα γίνει τέμενος ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας, εκφράστηκε ήδη η έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας σε υψηλό επίπεδο προς τον πρέσβη της Τουρκίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος έχει δώσει οδηγίες στην αρμόδια Διεύθυνση για να παρακολουθεί το θέμα από κοντά - και έπεται συνέχεια.


Η είδηση πάντως διέρρευσε ταυτόχρονα με δύο άλλες. Πρώτον, ύστερα από δεκαετίες που η Τουρκία μέσω των Γκρίζων Λύκων και του παρακράτους διατηρούσε υπό έλεγχο τους Τουρκοκυπρίους, η ισλαμική κυβέρνηση Ερντογάν επιστρατεύει τώρα και τη θρησκεία. Με πρωτοβουλία του πανεπιστημίου της «Εγγύς Ανατολής», στην κατεχόμενη Λευκωσία, θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο τέμενος στο νησί. Το τέμενος, χωρητικότητας 6.000 ατόμων, θα έχει τέσσερις μιναρέδες ύψους 55 μέτρων, για να φαίνεται προφανώς από μακριά, και μαζί με την ημισέληνο στις πλαγιές του Πενταδάκτυλου να δίνουν την εντύπωση ότι η Κύπρος είναι επαρχία του... Χαλιφάτου!

Δευτερον, ακόμα και η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλεντον αποκάλεσε την Αγιά Σοφιά τζαμί...