Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στο χρυσωρυχείο του Κρούμοβγκραντ της Βουλγαρίας ο Χρυσόγελος και φορείς της Θράκης

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων θα το επισκεφθεί σήμερα και αύριο αποδεχόμενος πρόσκληση των Πράσινων της Βουλγαρίας, έχοντας μαζί του και την επιτροπή αγώνα Θράκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Συνοδευόμενος από μέλη και στελέχη τοπικών κινημάτων και της αυτοδιοίκησης της Θράκης, της Χαλκιδικής και του Κιλκίς, θα περιοδεύσει στη Βουλγαρία ο ευρωβουλευτής των «Οικολόγων Πράσινων», Νίκος Χρυσόγελος, αποδεχόμενος πρόσκληση του Βουλγαρικού Κέντρου για την Πράσινη Οικονομία και του κόμματος των «Πράσινων» της γειτονικής χώρας.

Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Σεπτεμβρίου, και έχει ως στόχο το συντονισμό της δράσης Ελλήνων και Βουλγάρων για την ανάδειξη των καταστροφικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, από τις εξορύξεις χρυσού στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τα Βαλκάνια γενικότερα.

Στο πλαίσιο του διημέρου, ο κ. Χρυσόγελος το Σάββατο το πρωί θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κρούμοβγκραντ, όπου διοργανώνεται «Ημέρα αλληλεγγύης στους κατοίκους του Κρούμοβγκραντ και δράσης ενάντια στα σχέδια εξόρυξης χρυσού».

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση οι φορείς και οι επιτροπές αγώνα από τη Θράκη και τις άλλες περιοχές, που τάσσονται κατά των Χρυσωρυχείων, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ανοιχτές συζητήσεις με περιβαλλοντικές οργανώσεις και αυτοδιοικητικούς της Βουλγαρίας.