Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σήμερα η δίκη του κατηγορουμένου για την επίθεση στον εκπαιδευτικό της Ξάνθης


Αναβλήθηκε χθες για σήμερα Παρασκευή η δίκη για το επεισόδιο σε βάρος μέλους αντιφασιστικής οργάνωσης, το βράδυ της Τρίτης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η δίκη του κατηγορούμενου για την επίθεση σε εκπαιδευτικό – μέλος αντιφασιστικής οργάνωσης, το βράδυ της Τρίτης.


Ο κατηγορούμενος ξανθιώτης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά τη σύλληψή του την Τετάρτη, προκειμένου να δικαστεί από το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο αλλά ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή μέχρι την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος. Σημειώνεται ότι αναγνωρίστηκε ως μέλος της ομάδας που επιτέθηκε αλλά δεν ήταν αυτός που γρονθοκόπησε τον εκπαιδευτικό.

Η υπόθεση της επίθεσης σε ομάδα μελών της Κίνησης "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φαστιστική Απειλή Ξάνθης" και του τραυματισμού ενός εκπαιδευτικού, μέλους της, συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη. Τα μέλη της Κίνησης από την πλευρά τους, όπως και κάποια πολιτικά κόματα αποδίδουν την επίθεση στη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Τζεμαλή Μιλιατζίμ, ο οποίος γρονθοκοπήθηκε διευκρινίζει με νεότερη δήλωσή του ότι τα μέλη της μηχανοκίνητης συμμορίας, δεν έφεραν ακριβή διακριτικά της Χ.Α. αλλά τον ήλιο της Βεργίνας που παραπέμπει σε μέλη της. Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κάποια σχέση με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Aρνείται την εμπλοκή η Χρυσή Αυγή

Από την πλευρά της Χ.Α. ο τοπικός πυρήνας, δια του εκπροσώπου του Χ. Καπαγερίδη, ανέφερε στο XanthiPress.gr ότι δεν έχουν σχέση με την επίθεση. Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στα Δικαστήρια δεν εμφανίστηκαν μέλη της Χ.Α. με διακριτικά του κόμματος.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοβαρό πολιτικό ζήτημα και απασχολεί την τοπική κοινωνία ενώ λόγω της εκδίκασης της υπόθεσης αναβλήθηκε η Συνέντευξη Τύπου που είχαν προγραμματίσει τα μέλη της οργάνωσης "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φαστιστική Απειλή Ξάνθης" αφού ο εκπαιδευτικός Μιλιατζίμ Τζεμαλή έπρεπε να βρεθεί στο δικαστήριο ως κύριος μάρτυρας.