Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Υποβαθμίζονται τουλάχιστον τρία υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Θράκη

Το ένα πάει προς κατάργηση, τα άλλα δύο μάλλον θα μετατραπούν σε γραφεία κοινωνικής ασφάλισης, σίγουρα όμως θα δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

   ΠΟΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;





Τρία υποκαταστήματα του ΙΚΑ στον Έβρο αναμένεται να υποβαθμιστούν σε γραφεία κοινωνικής ασφάλισης. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο σύμφωνα με τον μέχρι τώρα τουλάχιστον σχεδιασμό οι αλλαγές αυτές αφορούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε Ορεστιάδα και Σουφλί αλλά και στις Φέρες, το οποίο μάλλον πάει προς κατάργηση.

Από την άλλη πλευρά το οργανόγραμμα δεν επηρεάζει το υποκατάστημα του οργανισμού στην Αλεξανδρούπολη ενώ αυτό στο Διδυμότειχο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, παρά τις όποιες φήμες κυκλοφορούσαν. Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Διδυμότειχο στεγάζονται σε ιδιόκτητο κτίριο και ως εκ τούτου δεν επιβαρύνεται οικονομικά ο οργανισμός με ενοίκιο.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Ι. Κ. Α. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Παναγιώτης Τσουκαλάς, σχολίασε «Οι υποβαθμίσεις και καταργήσεις μπήκαν επιτακτικά από την κυβέρνηση, παρότι γνωρίζουμε ότι ειδικά στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου θα υπάρξουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, εξαιτίας της δύσκολης γεωγραφίας της περιοχής αλλά και του γερασμένου πληθυσμού των χωριών».