Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο του Πάρκου Αναψυχής στον Άγιο Βασίλειο

Αφορά την δημιουργία 
"πάρκου αναψυχής και 
περιπάτου" στο περίφημο 
οικοδομικό τετράγωνο 620 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Υπογράφηκε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο Δημάρχου, η σύμβαση του έργου «Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής και Περιπάτου στο οικοδομικό τετράγωνο 620», στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, και του αναδόχου του έργου, Παύλου Μιχαηλίδη, εκπροσώπου της κοινοπραξίας «Μιχαηλίδης Παύλος – Μιχαηλίδης Θεόδωρος».


Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση οικοδομικού τετραγώνου, δημιουργία πρότυπης πιστοποιημένης παιδικής χαράς, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, χώρους πρασίνου – περιπάτου με εσωτερικούς διαδρόμους, δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης, καθώς και ηλεκτροφωτισμό με χρήση σύγχρονων πυλώνων  φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης.

Το έργο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το «Πράσινο Ταμείο» και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».

«Πρόκειται για ένα έργο που συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της πόλης και χαίρομαι ιδιαίτερα και ως δημότης και ως εργολάβος που θα συμμετέχω στην κατασκευή του», τόνισε ο ανάδοχος στις δηλώσεις του, ενώ ανέφερε, ακόμη, ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δουλεύει συνολικά και οργανωμένα. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί επίτευγμα υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και του αντιδημάρχου Πρασίνου Θεόδωρου Γιαννέλου οι οποίοι ενέταξαν το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του Δήμου».

.