Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

Από το Περιφερειακό Τμήμα Φυσιοθεραπευτών Θράκης, 
εκπροσώπους του οποίου έκανε 
δεκτούς χθες στο γραφείο της

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατέθεσε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, στην Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Έβρου – Ροδόπης – Ξάνθης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών ζητά την τήρηση των όρων της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), την άμεση αποπληρωμή των χρεωστούμενων από το κράτος για φυσιοθεραπείες τόσο στους ασφαλισμένους, όσο και στους ελευθεροεπαγγελματίες φυσιοθεραπευτές, την άμεση, πλήρη κι επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, την επιστροφή των αποθεματικών των Ταμείων που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου παρέλαβε το ψήφισμα και δήλωσε πως «η παροχή δημόσιων, δωρεάν υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, υψηλού επιπέδου, στους πολίτες, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για το κράτος. Στην προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου τομέα που καταβάλουν οι τελευταίες κυβερνήσεις ο τομέας της υγείας καταλαμβάνει σημαντικό μερτικό.

Θέλω να πιστεύω ότι οι όποιες θυσίες και η ταλαιπωρία των πολιτών και των επαγγελματιών στον τομέα της υγείας θα έχουν αποτέλεσμα προς όφελος όλων. Βέβαια, θεωρώ ότι μια άλλη προσέγγιση, άλλη από τη θεωρία που μας θέλει όλους εν δυνάμει φοροφυγάδες και διαπλεκόμενους, θα ήταν ίσως αποτελεσματικότερη και πιο δίκαιη κοινωνικά».