Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στους εισαγγελείς της Θράκης για εισόδους από τα σύνορα λαθραίων καυσίμων και εμπορευμάτων

Συνεχίζονται οι αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ στις πύλες εισόδου της χώρας, ήδη στην Αλεξανδρούπολη επιβλήθηκαν οι πρώτες καμπάνες, δουλειά έπιασαν όμως τα δικαστήρια και στην Ροδόπη
         ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΤο Σ.Δ.Ο.Ε., στο πλαίσιο της αποστολής του, ύστερα από εντολή του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προς τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Δ.Ο.Ε., Στέλιο Στασινόπουλο, για πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων, σχεδίασε και διενήργησε αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου Β/Ο, Φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, σε 24ωρη βάση, στις πύλες εισόδου της χώρας, από την Τετάρτη 19/09/2012 έως το Σάββατο 22/09/2012.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ελεγκτικές επαληθεύσεις, για τη διαπίστωση της ορθής εφαρμογής της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών & τελωνειακών παραβάσεων, με σημαντικότερες τις παρακάτω:

■ Τρείς περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά από Βουλγαρία – μέσω Ελλάδας – προς άλλες χώρες της Ε.Ε. χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία. Κατασχέθηκαν τα φορτηγά και τα λαθρεμπορεύματα μεγάλης αξίας. Οι οδηγοί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Οι δύο (2) εξ αυτών, καταδικάστηκαν σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, τα δε κατασχεθέντα δημεύθηκαν.

■ Μία περίπτωση λαθραία εισαγωγής ειδών κηπευτικής από Βουλγαρία. Κατασχέθηκαν τα εμπορεύματα και το φορτηγό. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

■ Τρείς περιπτώσεις λαθρεμπορίας  καυσίμων, όπου τα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε συλλήψεις, οι δε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

■ Τρείς περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης αλκοολούχων ποτών. Στις δύο (2) εξ’ αυτών καταβλήθηκε το πολλαπλό ειδικό τέλος και παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα. Στον τρίτο παραβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και παρακώλυση ελέγχου του Σ.Δ.Ο.Ε.

■ Δύο περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης ειδών ένδυσης, μέρος των οποίων ήταν προϊόντα απομίμησης. Δόθηκε αναβολή από το δικαστήριο, προκειμένου να καταβληθεί το πολλαπλό τέλος.

■ Τρείς περιπτώσεις λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων)

■ Πέντε περιπτώσεις φορτηγών με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ.

■ Δώδεκα  λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 193 περιπτώσεις.

.