Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τα βρήκε η αντιπολίτευση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης;

Μπορεί όλοι να νόμιζαν ότι ο Λαμπάκης παίζει μπάλα μόνος του, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η αντιπολίτευση άρχισε να ετοιμάζεται, μετά την επιστολή Ραπτόπουλου και την κοινή συνάντηση με Γρηγοριάδη

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Μπορεί να νομίζαμε όλοι μας, ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης «παίζει μόνος του μπάλα» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά όπως όλα δείχνουν η αντιπολίτευση άρχισε να ετοιμάζεται … και να συσπειρώνεται!


Δεν είναι μόνο η κοινή εμφάνιση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, Νίκου Γρηγοριάδη και του Γιώργου Ραπτόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «μαζί Πάμε Μπροστά», πριν λίγες ημέρες σε κεντρικό μαγαζί της πόλης, είναι και η επιστολή του τελευταίου, που παίρνει πρωτοβουλία για την δημιουργία συνισταμένης αυτοδιοικητικών δυνάμεων στον δήμο, με στόχο την νίκη στις εκλογές του Ιούνη του 2014!

Όπως σχολιάζει και η Piazza, απαλλαγμένοι όλοι οι αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ από χρίσματα και στηρίξεις, φαίνεται πως έχουν παραμερίσει τις όποιες κόντρες υπήρχαν στις τελευταίες εκλογές και δημιουργούν κοινό μέτωπο. Βέβαια πρέπει να περιμένουμε την απάντηση του Νίκου Γρηγοριάδη στο κάλεσμα του Γιώργου Ραπτόπουλου και μετά να αναλύσουμε άλλες παραμέτρους.

Που θα στηριχθούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας (όπως όλα δείχνουν) παράταξης και το βασικό, ποιος θα είναι ο επικεφαλής! Ο Νίκος Γρηγοριάδης, ο Γιώργος Ραπτόπουλος ή κάποιο τρίτο πρόσωπο; Αυτό είναι το ερώτημα.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ζούμε στην εποχή της κοινωνικήςοικονομικής και πολιτικής απαξίωσης, λόγω της κρίσης που περνά η χώρα μας και το πολιτικό σύστημα. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πολιτική κατάσταση, μέσα σ’ ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο ανατρέπει δραματικά αξίες και αρχές. Βλέπουμε την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής των πολιτών. Βιώνουμε την διαρκή απαξίωσηκαι κατάργηση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών  του κράτους. Είμαστε καθημερινοί μάρτυρες των συνεπειών της διαχειριστικής ανεπάρκειας της σημερινής δημοτικής αρχής στον δήμο μας.

Όλα αυτά απαιτούν συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπισή τους. Προβάλλουν επιτακτικά την ανάγκη να συναντηθούμε σε μια κοινή προσπάθεια, κοινωνικές καιπολιτικές δυνάμεις που βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο ως χώροδημιουργίας, ως χώρο προσφοράς, ως χώρο ευθύνης και όχι ως χώρο διαχείρισης μιας  εξουσίας.

Οι μοναχικοί δρόμοι και ο καναπές δεν οδηγούν πουθενά. Είναι δε ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να δράσουμε συλλογικά και με συγκεκριμένους στόχους.
Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, δεν χωράνε μικροκομματικές πολιτικές,δεν χωράνε προσωπικές πολιτικές και δράσεις, δεν χωράνε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, δεν χωράνε εφήμερες συναθροίσεις.

Είναι ανάγκη όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που με συνέπεια παλεύουν με προγράμματα και αρχές όλα αυτά τα χρόνια για την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, να βρεθούμε και να συν-διαμορφώσουμε  ένα κοινό πρόγραμμα, για να κερδίσει η κοινωνία και ο πολίτης και όχι ο εκάστοτε πλειοψηφών συνδυασμός και Δήμαρχος.
Και βέβαια μια τέτοια κοινή προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται σ’ ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων που προσελκύει τις υγιείς κοινωνικάπολιτικά καιαυτοδιοικητικά δυνάμεις, δίνοντας  τη δυνατότητα να συμβάλουν δημιουργικά στηνπαραγωγή πολιτικής και στη δράση για την υλοποίηση τους.
Για να μπορέσουμε:
  • Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στις οικογένειές μας και στα παιδιά μας
  • Να παράγουμε και να απολαμβάνουμε τους κόπους της εργασίας μας
  • Να ζούμε σε ανθρώπινη πόλη
  • Να βάλουμε φραγμό στην διαπλοκή
  • Να ξαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο
Η δική μου παρουσία και συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια είναι χωρίς όρους και σε μηδενική βάση. 
Ας συμφωνούμε στις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της επικουρικότητας, της ισότιμης συμμετοχής, της συναίνεσης και τηςδιαβούλευσης, της επικοινωνίας και της αποτελεσματικότητας, και ας δημιουργήσουμε το καταλληλότερο πρόγραμμα και σχήμα, θέτοντάς το στην κρίση των πολιτών.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλεξανδρούπολης