Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Συναγερμός στην ΕΥΠ: Επιχείρησε να έρθει στην Θράκη πριν πάει στην Βουλγαρία ο βομβιστής του Μπουργκάς!!!

Πέντε ισραηλινοί τουρίστες σκοτώθηκαν από το μακελειό που προκλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε λεωφορείο που μετέφερε ισραηλινούς τουρίστες 

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ και στους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη, μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει και ελληνική εμπλοκή στην βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας με θύματα πέντε ισραηλινούς τουρίστες. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση των αρχών ασφαλείας και δημοσιοποίησε το "Βήμα", ο βομβιστής που σκόρπισε τον θάνατο στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πόλης τον περασμένο Ιούλιο, είχε προσπαθήσει να εισέλθει στην χώρα μας, μέσω του Έβρου, τον Μάρτιο 2012 εμφανιζόμενος ως κάτοικος... Βενεζουέλας.


Κατόπιν αυτής της διαπίστωσης τα στελέχη της ΕΥΠ ερευνούν τυχόν ύπαρξη στην χώρα μας «πυρήνα αραβικής ή γενικά ισλαμικής οργάνωσης» που σχετίζεται τόσο με τη φονική έκρηξη στην Βουλγαρία όσο και με μία άλλη σχεδιαζόμενη επίθεση καμικάζι στην Κύπρο. Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο μείζον, καθώς πληροφορίες που έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν και στο ThrakiLive.Blogspot.Gr αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο στελέχη που αποδείχθηκε ότι είχαν σχέση με την Αλ Κάιντα είχαν εντοπιστεί στον Έβρο, προσπαθώντας να εισέλθουν μέσω των Κήπων στην ΕΕ είτε νόμιμα είτε παράνομα, ως λαθρομετανάστες/

Η έκρηξη στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς σημειώθηκε στις 18 Ιουλίου 2012, όταν καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά, ανατίναξε λεωφορείο που μετέφερε 42 Ισραηλινούς τουρίστες (οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας) οι οποίοι μόλις είχαν φθάσει από το Τελ Αβίβ και είχαν προορισμό ξενοδοχείο της πόλης. Από την έκρηξη, εκτός από τους πέντε ισραηλίτες τουρίστες, σκοτώθηκε και ο Βούλγαρος οδηγός του λεωφορείου και τραυματίσθηκαν 32 άτομα.

Μετά από συνεργασία της Ισραηλινής «Μοσσάντ» και των βουλγαρικών υπηρεσιών, προέκυψαν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, όπως κι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα που έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ο βασικός ύποπτος για συμμετοχή στην βομβιστική επίθεση επιχείρησε να εισέλθει στις 14 Μαρτιου 2012 στην χώρα μας, μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων του Έβρου. Ο άγνωστος υποστήριξε ότι είναι κάτοικος Βενεζουέλας και παρουσίασε σειρά εγγράφων τα οποία διαπιστώθηκε κατά την αρχική τους εξέταση ότι ήταν πλαστά. Τα έγγραφα κατασχέθηκαν και ο μετέπειτα «βομβιστής» του Μπουργκάς, μετά την απαγόρευση εισόδου στην χώρα μας, αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στην Τουρκία.

Τα κατασχεθέντα πλαστά έγγραφα σταλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ τα οποία μετά από ενδελεχή έλεγχο τα συνδύασαν με ευρήματα των βουλγαρικών κι ισραηλινών αρχών σχετικά με το μακελειό στο Μπουργκάς. Η διαπίστωση ότι ο «νοτιοαμερικανός λαθρομετανάστης» στους Κήπους του Έβρου είναι ο βομβιστής στο Μπουργκάς, προκάλεσε την κινητοποίηση των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών που είναι σε ανοικτή γραμμή με ξένες υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί ο λόγος της προσπάθειας εισόδου του στη χώρα μας, καθώς επίσης και ποιές διασυνδέσεις είχε στην Ελλάδα.

Μάλιστα τα στελέχη της ΕΥΠ πιθανολογούν ότι τελικώς ο ύποπτος εισήλθε στην χώρα μας με άλλον τρόπο. Γι' αυτόν τον λόγο ερευνούν δεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων αλλά κι άλλες σχετικές πληροφορίες. Αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει στη χώρα μας πυρήνας φανατικών αράβων -όπως συνεβαινε και την περίοδο 1970-1990- που οργάνωνε αιματηρές επιθέσεις.