Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Θράκη ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού

Εγκαινίασε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μπάντμιντον και αυτήν την ώρα συμμετέχει σε σύσκεψη με τα σωματεία του νομού

                       ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Η Θράκη και συγκεκριμένα η πόλη της Ορεστιάδας αποτελεί την πρώτη αποστολή εκτός Αθηνών του νέου υφυπουργού Υγείας, αρμοδίου για θέματα Αθλητισμού Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος εισήλθε στην κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κ. Αηδόνης ανακοίνωσε την παρουσία του στην όμορφη πόλη του Βόρειου Έβρου με αφορμή το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων στο Μπάντμιντον, την έναρξη του οποίου επρόκειτο να τελέσει το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι πρώτες μέρες του Χρήστου Αηδόνη στο νέο του αξίωμα ως πολιτικός προϊστάμενος των σπορ στην χώρα μας τον βρήκε να περνά αρκετές ώρες στο νέο του γραφείο, για ενημέρωση. Ο ίδιος κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή μας, αφού είναι βουλευτής Δράμας, επομένως γνωρίζει καλά τα προβλήματα των σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι άγνωστος στον χώρο του αθλητισμού, αφού αφενός είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και αφετέρου για αρκετά χρόνια ήταν ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ στον χώρο του Αθλητισμού.

Στις αρχές της εβδομάδας συμμετείχε στην πρωτοβουλία που οργάνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα. Παράλληλα, είχε την πρώτη του άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, ο οποίος βρέθηκε για ένα σεμινάριο στην Ελλάδα (φωτό). Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να εφαρμοστεί και στην χώρα μας ο θεσμός των πέντε διαιτητών ανά αγώνα, που εφαρμόζει πειραματικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, ενώ υπήρξε μακρά συζήτηση μεταξύ τους για το μείζον ζήτημα των επεισοδίων.

Την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, ο Χρήστος Αηδόνης δέχτηκε τα πειράγματα από το «thrakisport.gr» αλλά και από τον ξανθιώτη πολιτικό συντάκτη Ιορδάνη Χασαπόπουλο, οι οποίοι του τονίζαμε με έμφαση ότι πέρα από την ιστορική Δόξα Δράμας θα πρέπει να προσέξει πολύ και τα σωματεία της Θράκης, ειδικά την Ξάνθη και τον Πανθρακικό που εκπροσωπούν την περιοχή μας στα Εθνικά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου. Εκείνος χαμογέλασε αλλά δεν απάντησε στα πειράγματα, αφού γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά ότι η θέση του απαιτεί ουδετερότητα, πέρα φυσικά από το γεγονός ότι επιθυμία και στόχος του είναι οι αγώνες να κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων από τις αποδόσεις των παικτών και όχι στο παρασκήνιο.

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού είναι φρεσκοπαντρεμένος, αφού μέσα στον Μάιο ανέβασε στην Δράμα την μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να νυμφευθεί την καλή του Βιβή Δημητροπούλου, η οποία εργάζεται στην γραμματεία του ιδιαιτέρου γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Έχει δύο μεγάλα παιδιά από προηγούμενο γάμο του, την Δανάη (που είναι φοιτήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και τον Βαγγέλη (που είναι φοιτητής στη Νομική Σχολή Κομοτηνής).

Στην Ορεστιάδα, όπου με την αφορμή των Βαλκανικών Αγώνων Μπάντμιντον πραγματοποιεί την πρώτη εκτός Αθηνών παρουσία του με τη νέα του κυβερνητική ιδιότητα ως πολιτικός υπεύθυνος για τα σπορ στην πατρίδα μας, συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, ο οποίος επίσης για πρώτη φορά επισκέπτεται με αυτήν του την ιδιότητα την ακριτική πόλη. Βέβαια, ο κ. Μπιτσαξής πραγματοποίησε και την άνοιξη τετραήμερη περιοδεία στην Θράκη και είχε συναντήσει τοπικούς παράγοντες, ωστόσο τότε είχε περιοριστεί σε επισκέψεις σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη χωρίς να επεκταθεί στον Βόρειο Έβρο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, Αηδόνης και Μπιτσαξής θα συμμετέχουν σε συνάντηση με εκπροσώπους ερασιτεχνικών σωματείων όλου του νομού, με στόχο την έκθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην πολιτική ηγεσία και την αναζήτηση λύσεων.



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/