Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ληστεψαν γνωστό Θρακιώτη δημοσιογράφο

Μπήκαν μέσα στο σπίτι και το ρήμαξαν. Ανοιξαν ντoυλάπες και συσρτάρια και πήραν ό,τι αξίας βρήκαν - και φυσικά έκαναν φτερά...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Θύμα είναι ο Γιάννης Γιαγκίνης, συντάκτης της στήλης το "Φλιτζάνι" στον "Παρατηρητή της Θράκης". Η κλοπή έγινε την περασμένη εβδομάδα, όπως καταλαβαίνουμε από το κείμενο, αλλά αυτός τώρα το ανέβασε στο site του στο ίντερνετ. Toυ πήραν τηλεοράσεις, ρούχα, ακόμα και αναμνηστικά μετάλλια! Αντιγράφουμε από το http://www.flitzani.gr/  :



ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΣ που αλλιώς τα προγραμματίζεις και αλλιώς σου προκύπτουν τα πράγματα στην διάρκεια της ημέρας. Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες στην στήλη – και ως συνήθως οι ανατροπές σπανίως είναι για καλό. Είχαμε ετοιμάσει βαλίτσες, βρισκόμασταν στη δουλειά και καπάκι θα φεύγαμε για την Θεσσαλονίκη, αποστολή για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή, μεσημέρι, χτυπά το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής η φωνή του πατέρα και της μητέρας, που συνταξιούχοι πλέον, συνέχιζαν τις διακοπές τους μακριά από την πρωτεύουσα: “Τρέξε γρήγορα στο σπίτι! Μας πήραν γείτονες και μας είπαν ότι έχουν κάνει διάρρηξη και είναι άνω κάτω. Εχουν καλέσει αστυνομία, ερχόμαστε και εμείς”. Όπως γίνεται αντιληπτό, όλα τα σχέδια πάνε στράφι.


* * * * *

ΔΕΝ ΞΕΡΩ να εσείς έχετε ζήσει κάτι αντίστοιχο, εύχομαι πάντως να μην συμβεί σε κανέναν. Αυτοί που είχαν μπει τα είχαν κάνει όλα άνω – κάτω. Τα συρτάρια ήταν ανοιγμένα σε όλα τα δωμάτια και πεταμένα πράγματα εδώ και εκεί, προφανώς ψάχνοντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, δύσκολα όμως μπορείς να καταλάβεις τι σου έχουν κλέψει, ειδικά αν δεν μένεις πλέον στο πατρικό εδώ και αρκετούς μήνες. Σίγουρα απουσίαζε η τηλεόραση, σίγουρα ένα παλιό λάπτοπ είχε κάνει φτερά, ακόμα και κάτι αναμνηστικά κύπελλα και μετάλλια από παλιούς αγώνες, την περίοδο που με τον αθλητισμό ασχολούμασταν σε αγωνιστικό και όχι σε δημοσιογραφικό επίπεδο, είχαν κλαπεί. Μάλλον είχαν πάρει και ρούχα, κοστούμια του μπαμπά και κάτι δερμάτινα που ακόμα δεν είχαν μεταφερθεί.

* * * * *

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ δεν ήταν δυστυχώς η πρώτη φορά που ζούσαμε κάτι παρεμφερές. Δεν έχουν περάσει δυο χρόνια από τη νύχτα που μπήκε από το μπαλκόνι μέσα στο σπίτι στου Ζωγράφου κλέφτης την ώρα που κοιμόμασταν μέσα και πρόλαβε να αρπάξει το καινούριο μας τότε λάπτοπ, την αγαπητή μας “acerούλα”, όπως την είχαμε ονομάσει, και μαζί είχαν πάρει και όλα τα αρχεία, τα έγγραφα και τις φωτογραφίες που είχαμε μέσα (κάτι που μας στοίχισε ακόμα περισσότερο). Και τότε και τώρα οι αστυνομικοί μας είπαν για τη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζει αυτού του είδους η εγκληματικότητα, σε τέτοιο βαθμό που να μην αποτελεί για αυτούς είδηση και να μην αναφέρονται καν τέτοια περιστατικά στα δελτία Τύπου.

* * * * *

ΜONO ENA ΠΡΑΓΜΑ μας παρηγορεί. Κανείς δεν μπορεί να κλέψει τις αναμνήσεις, την ελπίδα, τα όνειρα. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα σκαμπανεβάσματα, το μέλλον μας ανήκει...