Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ξέχασαν τον πιο γνωστό "Λαγό" του κόσμου!

Θυμάστε που πριν 10 μέρες μαζεύτηκαν στο Διδυμότειχο αντιπρόσωποι από τα "Lagos" όλου του κόσμου και υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας παρόντων Τοκαμάνη (για Λαγό Διδυμοτείχου) και Τσακίρη (για Πόρτο Λάγος); Ε, λοιπόν, ξέχασαν το πιο γνωστό!..
                                ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Οι «Λαγοί» όλου του κόσμου μαζεύτηκαν τις προάλλες στο Διδυμότειχο. Όχι, δεν αναφέρομαι στα συμπαθή ζωάκια που εξορισμού λατρεύει η στήλη, καθότι τυγχάνουν και πληροφοριοδότες της ενίοτε (όπως ξέρουν οι τακτικοί αναγνώστες) αλλά στους δημάρχους και λοιπούς αντιπροσώπους από περιοχές που ονομάζονται «Lagos», που βρέθηκαν στον Έβρο για την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας των... Λαγών όλου του κόσμου.

Συμμετείχαν πέντε ξένες κοινότητες από Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία μέχρι και τα πιο μακρινά «Lagos» από Χιλή και Μεξικό.

Οικοδεσπότης ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, καθώς υπάρχει Λαγός και εκεί, ενώ παρούσα ήταν και η δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη εξαιτίας του Πόρτο Λάγος.

Μην μας κοροϊδεύουν όμως ότι συγκεντρώθηκαν όλοι οι... Λαγοί, γιατί απουσίασε ο πιο γνωστός και σημαντικός: το Λάγος της Νιγηρίας, το μεγάλο λιμάνι της χώρας που αποτελεί πρώην πρωτεύουσά της και δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη στην Αφρική μετά το Κάιρο.

Την ξέχασαν; Ή η Αφρική θεωρείται τρίτος κόσμος και δεν είχε λόγο παρουσίας στην αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία;


Πηγή:  http://www.flitzani.gr/