Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Θράκη ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης

Βρέθηκε στην Ξάνθη και είδε Στυλιανίδη, την Τετάρτη στην Κομοτηνή
Ξεκινά η εγκατάσταση  δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς με ίνες VDSL



Συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης. Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση μισής ώρας και πλέον στο γραφείο του Δημάρχου για το θέμα της εγκατάστασης του πρώτου δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς VDSL που ξεκινά –πανελλαδικά- από τη Θράκη και την Αν. Μακεδονίας μετά την απευθείας σύμπραξη του Οργανισμού Τηλεποικοινωνιών με τους Δήμους της περιοχής.


Όπως είναι γνωστό η εγκατάσταση του δικτύου ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τις ΄Σερρες. Πρόκειται για την αναβάθμιση του υπάρχοντος ευρυζωνικού δικτύου στο VDSL (Very high bitrate Digital Subscriber Line) που θα αποδίδει ταχύτητες μέχρι 52 Mbps στην περιοχή και αποτελεί το ενδιάμεσο σύστημα πριν την εφαρμογή του FTTH.

Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ βρίσκεται στην Ξάνθη στο πλαίσιο περιοδείας του στους Δήμους με τους οποίους έχει συμβληθεί ο ΟΤΕ για τη δημιουργία των νέων δικτύων οπτικής ίνας. Ο Πναγής Βουρλούμης προσήλθε λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη του ώρα στο Δημαρχείο της πόλης και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, επισκεπτόμενος ακολούθως την παλιά πόλη της Ξάνθης.

Δηλώσεις δεν έκανε ούτε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος δεσμεύεται πλέον από τους περιορισμούς της προβολής των υποψηφίων.