Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Και επίσημα τέλος η Θάλεια Δραγώνα από το υπ. Παιδείας

Δεκτή από την Αννα Διαμαντοπούλου η παραίτηση της ειδικής γραμματέως του υπ. Παιδείας

Τι δήλωσε η Υπουργός και τι ο... Γιώργος Καρατζαφέρης για την εξέλιξη;


Δεκτή έκανε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου την παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως του υπουργείου. Σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση που είχε με την κ. Διαμαντοπούλου, η κ. Δραγώνα επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την παραίτησή της, ενώ ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας για την εμπιστοσύνη και το πνεύμα συνεργασίας που, όπως είπε, της έδειξαν.

Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου εξέφρασε της ευχαριστίες της για την προσφορά της κ. Δραγώνα στο έργο του υπουργείου για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τονίζοντας ότι, παρότι χάνει μία πολύτιμη συνεργάτιδα, οι λόγοι της παραίτησης είναι απολύτως σεβαστοί.

Καθοριστικό πάντως ρόλο στην απόφαση για την παραίτηση της τέως ειδικής γραμματέως φαίνεται πως ήταν η πρότασή της να διδάσκεται ως προαιρετικό στα σχολεία το μάθημα της Ιστορίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα αναφέρθηκε με χθεσινή του ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τα αναγραφόμενα περί παραιτήσεως της κ. Δραγώνα.
«Χαίρομαι που και για τις δύο, Ρεπούση και Δραγώνα, είμαστε αιτία εμείς. Φωνάζαμε μέσα στη Βουλή, το είπα και κατά πρόσωπο του κ. Παπανδρέου: μην περιμένεις από εμάς στήριξη όσο η κ. Δραγώνα είναι στο υπουργείο. Εχουμε μια τόσο μεγάλη Ιστορία που πρέπει να είναι τουλάχιστον υποχρεωτικό το μάθημά της (στα σχολεία)», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.