Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Εθνικός Αστέρας πέταξε έξω από το κύπελλο την Ξάνθη

Σοκ στην ομάδα της Θράκης από τον πρόωρο αποκλεισμό. Η πρώτη μεγάλη έκπληξη.
Μηδέν σε κανονική διάρκεια και αγώνα, ήττα 4-2 στα πέναλτι. Κιντάνα και Μπούνγκα η μοιραίοι. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...


Ο Εθνικός Αστέρας πέταξε έξω την Ξάνθη από τη συνέχεια του Κυπέλλου, κερδίζοντάς τη με 4-2 στα πέναλτι (η παράταση έληξε 0-0) και έγινε η πρώτη ομάδα της Football League που προκρίθηκε στους «16»!

Τα 90 λεπτά του κανονικού αγώνα στην Καισαριανή έληξαν χωρίς σκορ, παρότι κάθε ομάδα είχε από ένα δοκάρι. Ο Εθνικός Αστέρας θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-0 στο 74', αλλά ο Βάσι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη στην προσπάθεια του Μπούγκα στις καθυστερήσεις. Η παράταση δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στη διαδικασία των πέναλτι. Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε όλες τις προσπάθειες, σε αντίθεση με την Ξάνθη, η οποία έχασε τις δύο πρώτες εκτελέσεις (με Κιντάνα και Μπούγκα) και έτσι ο Αστέρας έγινε η πρώτη ομάδα της Football League που προχωράει στους «16» του Κυπέλλου.


Η διαδικασία των πέναλτι:

Κιντάνα: δοκάρι

Φραντσεσκί: 1-0

Μπούγκα: αποκρούει ο Γκίτκος

Κριπιντίρης: 2-0

Έλινγκτον: 2-1

Διαμάντης: 3-1

Αντεφέμι: 3-2

Άντονι: 4-2


Εθνικός Αστέρας (Nίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Διαμάντης, Βάσι (98' Φραντζεσκί), Άντονι, Παυλής (71' Λουάμο)

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Στιούαρτ, Κωστούλας, Σταθάκης, Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Μπούγκα, Σουάνης (76' Κιντάνα), Μπεκαμέγκα (27' Έλινγκτον), Μαρσελίνιο (62' Φλίσκας)

 
Πηγή:  http://www.gazzetta.gr/