Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο Κομοτηνής

ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τον Δήμο Κομοτηνής, μία από τις πολλές που θα γίνουν μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Στην μέτρηση που έγινε από εταιρία των Αθηνών και παραγγέλθηκε από πολιτικό φορέα, οι πολίτες απαντούν για το έργο της σημερινής διοίκησης του Δήμου, για τα βασικά προβλήματα που έχει η Κομοτηνή, υπάρχουν κρίσεις προσώπων στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ παράλληλα υπάρχει και πρόθεση ψήφου για τον Α΄ και Β΄ γύρο των εκλογών. Να σημειωθεί πως το ιστολόγιο μας, παρουσιάζει μέρος της δημοσκόπησης, την οποία έχουν στα χέρια τους ορισμένοι από τους υποψηφίους! Όπως και ότι η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελεί τάσεις και γνώμες συγκεκριμένης περιόδου.


Η δημοσκόπηση για τον Δήμο Κομοτηνής, έχει ως εξής:

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι δημότες της περιοχής έχουν αρνητική εικόνα για την καθημερινότητα στην πόλη. Αναλυτικά, στο ερώτημα για τη γενικότερη γνώμη των ερωτώμενων για την καθημερινή ζωή και την ποιότητα ζωής που προσφέρει ο δήμος Κομοτηνής η πλειοψηφία των ερωτώμενων (74,7%) εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την εικόνα της πόλης (λίγο & καθόλου), ενώ ικανοποιημένο εμφανίζεται μόλις το 25,3% (πολύ & αρκετά).

Ως βασικότερα προβλήματα του δήμου καταγράφονται η καθαριότητα (60,4%), το κυκλοφοριακό και η στάθμευση (27,4%) και η κατάσταση του οδικού δικτύου (16,8%), ενώ ικανοποίηση για τις ενέργειες του δήμου καταγράφεται στις παροχές υπηρεσιών προς τους δημότες (61,8%). Παράλληλα, η ικανοποίηση από το έργο του δημάρχου (πολύ & αρκετά) ανέρχεται στο 27,9%.

Όσον αφορά τις κρίσεις για τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο δημοτικό συμβούλιο και είναι εκ νέου υποψήφιοι, ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης καταγράφει τις περισσότερες θετικές γνώμες, αλλά και ιδιαίτερα υψηλές αρνητικές 32,8 – 35,2%, με τον Γιώργο Πετρίδη να έρχεται δεύτερος με 30,1% θετικές έναντι 29,3% αρνητικές, τον Σταμάτη Μαρούδα να έχει 21,1% θετικές και 10,5% αρνητικές αντίστοιχα.


Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου:

Στον α΄ γύρο ο Γιώργος Πετρίδης (στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει 23,7%, ο Δημήτρης Κοτσάκης (με το χρίσμα της ΝΔ) 19,4% (διαφορά 4,3%), η ανεξάρτητη υποψήφια Σιμπέλ Μουσταφάογλου 9,1%, ο ανεξάρτητος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Μαρούδας 8,5%, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νίκος Φακιρίδης 3,4% και ο Νεκτάριος Δαπέργολας 2% αντίστοιχα. Ωστόσο, ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, καθώς το 33,9% του εκλογικού σώματος δηλώνει αναποφάσιστο ή προσανατολίζεται σε λευκό, άκυρο, αποχή!!!

Στο β΄ γύρο, εφόσον και σύμφωνα με την μέτρηση, αντίπαλοι είναι οι Γιώργος Πετρίδης και Δημήτρης Κοτσάκης, ο υποψήφιος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ κερδίζει με διαφορά σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες! Πιο συγκεκριμένα λαμβάνει 35,4% έναντι 32,5%. Τα ποσοστά της αναποφάσιστης ψήφου, του άκυρου, του λευκού και της αποχής είναι και την δεύτερη Κυριακή ίδια, καθώς φτάνουν το 32,1%!!!

Το ρευστό τοπίο ως προς τον τελικό νικητή αποτυπώνεται και στην παράσταση νίκης, όπου ναι μεν ο Γιώργος Πετρίδης έρχεται πρώτος με 42,3%, ωστόσο ακολουθεί το «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ» με 36,4% , ενώ τρίτος έρχεται ο Δημήτρης Κοτσάκης με ποσοστό 17,7%.


Πηγή:  http://piazzadelpopolo.blogspot.com/