Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε ο Πολ, το χταπόδι του Μουντιάλ

Θρήνος σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, ιδίως τους παίκτες του στοιχήματος
Μέχρι και βιβλίο... συλλυπητηρίων δημιουργήθηκε στο ενυδρείο του στην Γερμανία
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Έφυγε από την ζωή το πρωί ο Πολ, το πιο φημισμένο χταπόδι του κόσμου, που έγινε γνωστό παντού από τις απίστευτες προβλέψεις του κατά την διάρκεια του Μουντιάλ. Η είδηση επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι από τον Στέφαν Πόρβολ, διευθυντή του Ενυδρείου Θαλάσσιας Ζωής στο Ομπερχάουζεν, όπου... έμενε ο Πολ.

«Φάνηκε πως έφυγε από τη ζωή ειρηνικά κατά την διάρκεια της νύχτας, από φυσικά αίτια», σχολίασε ο Πόρβολ. Βλέπετε, η ζωή των χταποδιών δεν ξεπερνά συνήθως τα δύο χρόνια. Παρά το βραχύβιο της ζωής των μαλακίων, πάντως, η εξέλιξη του θανάτου του Πολ δεν ήταν αναμενόμενη για το προσωπικό του ενυδρείου. Και αυτό, παρόλο που τελευταία δεν είχε διάθεση για φαγητό και φαινόταν να έχει βαρύνει.

Ο Πολ είχε προβλέψει σωστά τους νικητές όλων των αγώνων της Γερμανίας αλλά και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου από την Ισπανία. "Η επιτυχία του το κατέστησε ως μεγαλύτερη είδηση ακόμη και από το Παγκόσμιο Κύπελλο", έγραψαν την περίοδο των προβλέψεών του κορυφαίες ξένες εφημερίδες.

"Έχουμε αποφασίσει να διεξάγουμε ένα μικρό τελευτουργικό και να θάψουμε το χταπόδι στα εδάφη μας με ένα εικονοστάσι", ανέφερε ο διευθυντής του ενυδρείου του Ομπερχάουζεν. Αποκάλυψε μάλιστα ότι σε ένδειξη πένθους, πολλοί υπάλληλοι φορούν μαύρες κορδέλες, ενώ υπάρχει και βιβλίο συλλυπητηρίων!

Όλα βλέπετε τα είχε προβλέψει το συμπαθές μαλάκιο, εκτός από αυτό που κανείς δεν μπορεί να ξέρει: τον θάνατό του...


Πηγή:   http://www.star.gr/