Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ο Γ. Καρατζαφέρης επιμένει σε κυβέρνηση "οικουμενικής αντίληψης", αλλά φοβάται και για την Θράκη

Δεν κατεβάζει υποψήφιο στις Περιφερειακές , στηρίζει κυρίως υποψηφίους της ΝΔ στις Δημοτικές αλλά σπεύδει να εκμεταλλευθεί την ομιλία Μουσταφάογλου
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ;



Απαιτείται κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης για να βγει ο τόπος από την κρίση, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για διαβουλεύσεις.

Στην κεντρική ομιλία του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι αν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του Κ.Καραμανλή και να εγκαταλείψει, ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος για εκλογές.

Εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση κατά των δυο μεγάλων κομμάτων, ενώ δεν άφησε έξω από την κριτική του την Αριστερά, για την οποία είπε ότι η χώρα κινδυνεύει από τις ακρότητες της.

«Βρισκόμαστε δύο μέρες πριν από τις εκλογές και ουδείς άκουσε κάτι για τον 'Καλλικράτη', ουδείς άκουσε για τα συνοδά στοιχεία του. Αυτά που άκουσαν οι πολίτες είναι κοκορομαχίες, απειλές και εκβιασμούς, που αλληλοεκτοξεύουν οι δυο πρωταγωνιστές Παπανδρέου και Σαμαράς, που με στείρες αντιλήψεις του χθες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το σήμερα.»

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν συνδυασμοί στη Μακεδονία που, όπως υποστήριξε, έχουν άμεση σχέση με τα Σκόπια και πρόσθεσε ότι κάνεις δεν μίλησε σε βάθος για το θέμα.

Για τη Θράκη, υποστήριξε ότι «κατεβαίνουν φωνές και ψηφοδέλτια που μπορούν αλλοιώσουν πραγματικά την ιστορική πορεία της χώρας».

«Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, σε ελληνικό έδαφος και είναι η κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου, επιλαχούσα ευρωβουλευτής από το ΠΑΣΟΚ, υποψήφια μειονοτικού συνδυασμού, που ζητά να έρθουν οι Τούρκοι σε πρώτη φάση, ως οικονομική βοήθεια και αύριο ποιος ξέρει ποιος» συνέχισε.

Επιτέθηκε στα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα με μεγάλες πλειοψηφίες, όπως είπε και -σύμφωνα με τον ίδιο- κατάφεραν και την πτώχευσαν, αφού από 330 εκατ. το χρεος, έγινε σε 35 χρόνια 330 δισ.

Η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει, μεταξύ του να πληρώνει συντάξεις, ή δόσεις, είπε ο κ.Καρατζαφέρης και εκτίμησε ότι βρισκόμαστε στο ναδίρ και οι δυο πρωταγωνιστές δεν δεχονται να μιλήσουν επί της ουσίας.

Προσπαθούμε να επιβάλλουμε την σοβαρότητα που τους λείπει, υποστήριξε, αλλά αρνούνται να δουν τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελόριζου, στο οποίο βρέθηκε ο ίδιος πριν από μερικές μέρες.

Ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον υπουργό Αμυνας και του ζήτησε να αποσταλεί εντός της ημέρας πολεμικό πλοίο με όσα απαραίτητα χρειάζεται το νησί και ο υπουργός έσπευσε να υιοθετήσει την πρόταση του.

Χαρακτήρισε, τέλος, εκβιαστικά τα διλήμματα των Παπανδρέου-Σαμαρά και υποστήριξε ότι δεν περίμενε ότι θα έφευγε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, που -όπως είπε- διαθέτει ο πρωθυπουργός και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς άλλαξε πλεύση, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του ΕΛΚ Β.Μάρτενς, αλλά εκτίμησε ότι ο πυρήνας της σκέψης της ηγεσίας και των επιτελών της ΝΔ παραμένει ακραίος.

Για την τρομοκρατία επανέλαβε ότι δεν γίνεται να πιστεύουμε ότι «παιδαρέλια 20 χρονών βάζουν βόμβες» και σήμερα όλοι δέχονται ότι υπάρχει εγκέφαλος που τα συντονίζει. «Ας ψάξουμε να βρούμε τι επιδιώκουν», κατέληξε.


Πηγή:   http://www.tovima.gr/