Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Φοβούνται δέμα - βόμβα στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής;

Το μπαράζ των επιθέσεων σε πρεσβείες της Αθήνας προκαλεί ανησυχία και για διπλωματικές αντιπροσωπίες εκτός της πρωτεύουσας

Οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών προς το προσωπικό. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...


Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κόκκινος συναγερμός αφορά μεν τις διπλωματικές αντιπροσωπίες στην Αθήνα, ωστόσο επιφυλακή υπάρχει και για τα προξενεία που βρίσκονται εκτός Αττικής όπως το τουρκικό της Κομοτηνής ή τα σαφώς περισσότερα που είναι εγκατεστημένα στην Θεσσαλονίκη. Το ελληνικό υπεξ καλεί το προσωπικό των διπλωματικών αντιπροσωπειών στην χώρα μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με την αλληλογραφία και οτιδήποτε ύποπτο υπάρχει να σπεύδουν να το αναφέρουν στην αστυνομία, χωρίς σε κάθε περίπτωση να επιχειρήσουν να ανοίξουν τα συγκεκριμένα δέματα. Και ως ύποπτο δεν αναφέρουν μόνο το ενδεχόμενο περιεχόμενο αλλά και τα ονόματα των αποστολέων ή των παραληπτών.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι τα πρώτα τέσσερα δέματα που είχαν εντοπιστεί προχθές προτού προλάβουν να σταλούν, είχαν ως παραλήπτες τις πρεσβείες του Μεξικού, της Ολλανδίας και του Βελγίου καθώς και τον... Νικολά Σαρκοζί, τον γάλλο πρόεδρο δηλαδή (που αρνήθηκε χθες να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση). Στο τελευταίο ως αποστολέας αναφέρονταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ αυτό που είχε ως στόχο την πρεσβεία της Ολλανδίας εμφάνιζε ως αποστολέα τον γνωστό καθηγητή εγκληματολογίας και πρώην πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννη Πανούση.



Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/