Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οι υποψήφιοι στην Θράκη από τον χώρο του αθλητισμού

Αναλυτικός κατάλογος με όλους τους νυν και πρώην αθλητές, προπονητές και διαιτητές που κατεβαίνουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ




Οι διεξαγωγή του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών αυτήν την Κυριακή δεν αφήνουν αδιάφορο και τον αθλητισμό. Αφενός αναστέλλεται στις περισσότερες περιπτώσεις η εγχώρια αθλητική δραστηριότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού με εξαίρεση την Super League, η ένατη αγωνιστική της οποίας θα διεξαχθεί Σάββατο και Δευτέρα, δεν θα γίνουν αγώνες για τα περισσότερα άλλα πρωταθλήματα. Κυρίως όμως, δεν είναι και λίγοι οι υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές που προέρχονται από τον αθλητικό χώρο. Το «thrakisport.gr» προσπάθησε να χαρτογραφήσει τις «αθλητικές» υποψηφιότητες στους τρεις νομούς της Θράκης σε αυτές τις εκλογές, με οποιαδήποτε παράταξη κι ναν κατεβαίνουν και από οποιοδήποτε κόμμα και αν υποστηρίζονται.

Στον νομό Ξάνθης οι περισσότερες υποψηφιότητες από τον χώρο των σπορ εντοπίζονται στα δημοτικά ψηφοδέλτια. Με το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη που στηρίζεται από τη ΝΔ κατεβαίνει μεταξύ άλλων ο νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκος Σπυριδόπουλος καθώς και ο πρωταθλητής του τζούντο Θωμάς Ηλιάδης. Επίσης, στο ίδιο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΑΟΞ: του Μανώλη Φανουράκη (που τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος της ΔΕΑΞ που ασχολούνταν με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου όπως το Καρναβάλι και οι Γιορτές Παλιάς Πόλης), του πρώην αντιδημάρχου Αναστάσιου Θεοδωρίδη (ο οποίος έκανε καριέρα όχι μόνο στην Ξάνθη αλλά είχε πάρει μεταγραφή και είχε αγωνιστεί με επιτυχία και στην ομάδα του Πανιωνίου) καθώς και του Αντώνιου Μαζάνη.

Αθλητικές υποψηφιότητες έχει όμως και το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης Χρίστου Πούλιου, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κρίση των πολιτών εκτίθενται με αυτό το ψηφοδέλτιο ο παλαίμαχος διαιτητής του Συνδέσμου Διαιτητών Ξάνθης Ρωμανός Κοντογιαννίδης και ο πρόεδρος του Ποσειδώνα Ξάνθης Γιώργος Κόκκινος.

Σπορτίβ άρωμα έχουν οι εκλογές και στον Δήμο Κομοτηνής. Ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης, που στηρίζεται από τη ΝΔ, υπήρξε στο παρελθόν αθλητής της ξιφασκίας, ενώ στο ψηφοδέλτιό του μετέχει και ο πρόεδρος και προπονητής της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης Μιχάλης Κακουλίδης. Περισσότερες όμως υποψηφιότητες από τον χώρο του αθλητισμού έχει ο βασικός αντίπαλός του Γιώργος Πετρίδης, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Στην σχετική λίστα ξεχωρίζει ασφαλώς ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Άλεξ Ταξιλδάρης. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο μετέχουν όμως ακόμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Θράκης Γιώργος Ζηλούδης, ο παλαίμαχος κομοτηναίος διαιτητής Α' Εθνικής Μανώλης Ταπατζάς αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ορφέα Κομοτηνής Κώστας Κατσαρίδης. Αθλητικό άρωμα έχουν όμως οι εκλογές και στους περιφερειακούς δήμους της Ροδόπης, όπου δοκιμάζουν την τύχη τους, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Ελπίδας Σαπών Γιάννης Πετρίδης αλλά και ο παλαίμαχος του Πανθρακικού Σταύρος Κιλέτσης, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ιάσμου.

Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιώργου Αλεξανδρή (που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος) είναι υποψήφιος ο Βαγγέλης Θεοδώρου, πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, με συμμετοχές σε πανελλήνιες αθλητικές ομοσπονδίες. Επίσης, υποψήφιος με το ίδιο ψηφοδέλτιο είναι ο κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες σε πολεμική τέχνη Κώστας Καρυπίδης, το μέλος της ΕΠΣ Εβρου Αγγελος Κοσίδης, ο Σοφοκλής Σουγιολτζής που υπήρξε πρόεδρος στην ΠΑΕ Θράκη, ο επίσης παράγοντας στην ΠΑΕ Θράκη αλλά και μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου Βασίλης Τσιότρας και ο Παναγιώτης Κωστικίδης, πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Με την παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, που στηρίζεται από τη ΝΔ, κατεβαίνει ως υποψήφιος ο διακριθείς αθλητής σκοποβολής Δημήτρης Αλεξούδης, ο γνωστός άνθρωπος του ποδοσφαίρου ο Χρήστος Ζιώγας, ο Κώστας Θυμιανίδης που είναι μέλος ΔΣ του ΑΟ Καππαδοκών, ο πρώην πρόεδρος στον ποδοσφαιρικό Ορφέα Κώστας Μαυρίδης, ο γνωστός «στιβικός» Γιάννης Μπαρμπαγιάννης και ο Νώντας Τερζής, που πέρα από αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, υπήρξε πρόεδρος στο βόλεϊ αλλά και του Αθλητικού Οργανισμού.

Από τον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Μιχάλη Κογιομτζή, ο οποίος έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ξεχωρίζουν τα ονόματα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης Νίκου Αλαβάντα, του προέδρου αλλά και ποδοσφαιριστή Γιώργου Παντελίδη, του προέδρου της Ολυμπιάδας Βασίλη Χαλκιά, του Παναγώτη Γκαμαράζη που είναι ενεργό στέλεχος των σπορ θαλάσσης και ο Χρήστος Κοσμάς, Πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

Αθλητικό άρωμα έχουν όμως και οι περιφερειακές εκλογές. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ και απερχόμενος νομάρχης Ροδόπης Αρης Γιαννακίδης είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, με μακρά θητεία στην ομάδα του Ροδίτη, ενώ ποτέ δεν σταμάτησε ως φίλαθλος να παρακολουθεί την πορεία των τοπικών ομάδων και ιδίως του Πανθρακικού. Ως άνθρωπος των σπορ, έχει εντάξει πολλούς υποψηφίους από αυτόν τον χώρο στα ψηφοδέλτιά του. Έτσι, στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης είναι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Αετού Αρριανών Χουσεΐν Ερτζάν αλλά και ο πρώην παίκτης της Διαλαμπής και του Πανθρακικού Δημήτρης Κουτσογιάννης. Επίσης, στην περιφερειακή Ενότητα Έβρου συμμετέχει ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής στις μικρές εθνικές ομάδες Νίκος Τζανίδης αλλά και ο πρώην βολεϊμπολίστας Γιώργος Κουκουράβας.

Ο έτερος υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης δεν εμφανίζει ο ίδιος απόλυτη σχέση με τον αθλητισμό, έχει εντάξει όμως σε σημαίνουσες θέσεις των ψηφοδελτίων του ανθρώπους των σπορ. Δεν είναι τυχαίο ότι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου είναι ο Δημήτρης Πέτροβιτς με γνωστή πορεία στα αθλητικά πράγματα του νομού, ενώ στην Ροδόπη υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο Κώστας Μιχελής, πρόεδρος της ομάδας στίβου Ολυμπιάδα Κομοτηνής και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης μετέχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Πολυτσάκης, μέλος μέχρι πριν μερικούς μήνες της Επιτροπής Ολυμπιακής Παιδείας και Σχολικού Αθλητισμού, στην οποία συνεργάστηκε στενά με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη στην Αθήνα και γνωστή αθλητικογράφο της ΕΡΤ Αννα Καραμανλή. Επίσης, στον Έβρο κατεβαίνει υπό τους Παυλίδη - Πέτροβιτς και ο Σταύρος Καβαρατζής, παλαίμαχος αθλητής του βόλεϊ και νυν προπονητής.

Αθλητική υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές έχουμε όμως και στο ψηφοδέλτιο του Έβρου της «Περιφερειακής Οικολογικής Συνεργασίας» που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δοκιμάζει την τύχη του ο «δικός μας» Γιώργος Πανταζίδης, γνωστός δημοσιογράφος της περιοχής, εκ των βασικών συνεργατών του «www.thrakisport.gr» και μέλος διοικητικών συμβουλίων σε αθλητικούς συλλόγους της Αλεξανδρούπολης. Δεν θα έβλαπτε ένας σταυρός στο πρόσωπό του, όσοι σκοπεύετε να ψηφίσετε την συγκεκριμένη παράταξη.

Από το όλο ρεπορτάζ είναι δεδομένο ότι όλο και κάποιος αθλητάνθρωπος που θέτει υποψηφιότητα στις δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές θα μας έχει ξεφύγει, για αυτό και όποιος ανακαλύψει ότι λείπει από το ρεπορτάζ ενώ θεωρεί ότι το όνομά του έπρεπε να περιλαμβάνεται, καλό θα ήταν άμεσα να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να τον προσθέσουμε στην σχετική λίστα. Σε κάθε περίπτωση, το «thrakisport.gr» δεν σας προτρέπει να ψηφίσετε συγκεκριμένο κόμμα ή παράταξη. Εφόσον όμως κατασταλάξετε σε αυτό, ψηφίστε αθλητικά! Καλό βόλι...



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/