Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το Europe Direct Κομοτηνής στην Αμβέρσα


Συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνάντηση όλων των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ;


Πραγματοποιήθηκε από τις 25 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου στην Αμβέρσα του Βελγίου η Ετήσια Γενική Συνάντηση όλων των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct.


Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από δράσεις, που υλοποίησαν Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης από διάφορα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Viviane Reding, υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας, τόνισε τη σημασία των κέντρων Europe Direct τόσο για την ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιώματα τους, όσο και γενικότερα ως σημείο επαφής των πολιτών με την ΕΕ. Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Αμβέρσας, όπου δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας και ανάπτυξης συνεργασιών για κοινές δράσεις, όπως η προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής εκπροσώπησε το στέλεχος του κέντρου κύριος Σπύρος Νάκος. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 7 κέντρα Europe Direct καθώς και η κυρία Κατερίνα Σοκόλη, υπεύθυνη για τα δίκτυα από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.