Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Δ. Δρούτσας: «Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη δεν είναι… νεκρός»

Τι μετέδωσε πριν από λίγο το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών με ξένους δημοσιογράφους, ανταποκριτές στην Αθήνα;

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



«Οι αγωγοί Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους θα μπορούσε να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ ημών και της Ρωσίας. Δεν είναι μόνο ο τομέας της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, αλλά και τα ενεργειακά σχέδια», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνάντησή του με ξένους ανταποκριτές στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Ο υπουργός πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία ως το τέλος του χρόνου.

«Η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας βρίσκεται σε άριστο επίπεδο», σημείωσε ο κ. Δρούτσας και συμπλήρωσε: «Η εμπειρία μου από τη συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είναι άριστη. Αναμένουμε να προσδιοριστούν οριστικά οι ημερομηνίες για την προσεχή επίσκεψή μου στη Μόσχα ως το τέλος του χρόνου».

Υποστηρίζουμε πλήρως το σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να υλοποιηθεί, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι η βουλγαρική πλευρά εξέφρασε τις ανησυχίες της για περιβαλλοντικές πτυχές της υλοποίησης του σχεδίου, η Ελλάδα επίσης τις είχε εκφράσει, καθώς για μας είναι αυτονόητο ότι στη διάρκεια της κατασκευής του αγωγού αυτού είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι αντίστοιχες περιβαλλοντικές προδιαγραφές».